Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Doi tigri salvați încep o nouă viață, la Grădina Zoologică din Oakland

Animalele sălbatice nu există pentru distracția oamenilor. Acesta este mesajul transmis de povestea a două tigroaice, Lola și Mia, care au început o nouă viață la Grădina Zoologică din Oakland.

Tigroaicele au ajuns la Grădina Zoologică Oakland, după ce au fost salvate de la un centru, unde erau expuse pentru distracția turiștilor. Lola și Mia erau ținute în cuști foarte mici și erau subnutrite.

„Pentru că nu mai sunt o sursă de venit pentru oameni, atunci când ating vârsta adolescenței, devin prea periculoase. Uneori nici nu sunt hrănite. Sau pot fi omorâte. Unele pot fi vândute pentru vânătoare, iar locurile unde sunt ținute au condiții foarte proaste”, spune Colleen Kinzley, director al Centrului de Îngrijire, Conservare și Cercetare, Grădina Zoologică Oakland.

Veterinarii care le-au preluat au o misiune dificilă

„Problema cu animalele neglijate este că nu avem un istoric medical al lor. Nu știm ce vârstă au. Probabil nu au primit niciodată îngrijire medicală, nici vaccinuri, nu li s-au făcut teste de sânge pentru a li se verifica sănătatea rinichilor. Astăzi tratăm ce avem în fața ochilor”, spune Alex Herman, Vicepreședinte al Serviciilor Veterinare, Grădina Zoologică Oakland.

Lola a avut nevoie de o operație la un dinte infectat care îi afecta sănătatea. La Mia, medicii veterinari au observat că i-au fost extirpate ghearele, încă de pui, un proces dureros, menit, probabil, să o pregătească pentru fotografii cu turiștii.

Tigroaicele vor trăi de acum încolo într-un spațiu special dedicat, la Grădina Zoologică Oakland.

„Suntem fericiți să le putem oferi o casă, pentru totdeauna, și o calitate bună a vieții. Este unul dintre cele mai vechi servicii oferite de noi, dar pentru ei, acesta este paradisul”, adaugă Colleen Kinzley, director al Centrului de Îngrijire, Conservare și Cercetare, Grădina Zoologică Oakland.

„Pentru că sunt o specie pe cale de dispariție în sălbăticie, fiecare dintre subspeciile de tigri este în pericol. Dacă vreți să ajutați tigrii, faceți cumpărături într-un mod responsabil, pentru a minimaliza pierderea habitatului lor”, avertizează Alex Herman, Vicepreședinte al Serviciilor Veterinare, Grădina Zoologică Oakland.

O nouă lege este în discuție pentru protecția marilor feline în Statele Unite, pentru a restricționa contactul direct dintre public și pisicile mari.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE