Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Bancă de sânge pentru animale, deschisă la Iași. Costul unei transfuzii ajunge aproape la 600 de lei

Publicat de: Euronews

Prima bancă de sânge pentru animale din regiunea Moldovei a fost deschisă la Iași. Astfel, animalele care au nevoie de transfuzie au șanse mai mari să fie salvate.

Cadrele medicale estimează ca, până la sfârșitul acestei luni, să aibă un registru de câteva zeci de donatori.

Anual, la Spitalul Clinic pentru Animale de Companie din cadrul Universității Științele Vieții din Iași ajung aproximativ o sută de animale care au nevoie de transfuzie de sânge. Asta, fie din cauza unei hemoragii interne, fie a unei bacterii sau în urma unei intervenții chirurgicale.

”De multe ori, acești pacienți au nevoie de transfuzii la momentul prezentării și am avut situații în care nu am avut sânge la dispoziție și a fost o întreagă încurcătură logistică să facem rost de el pentru momentul respectiv.”, a spus Paula Pașca, medic veterinar la Serviciul de Urgență a Facultății de Medicină Veterinară Iași.

Dechiderea unei bănci de sânge pentru animale la Iași, singura din Moldova, a fost primită cu mare bucurie și speranță de către proprietarii de animale. Animalele donatoare au, printre beneficii, un set complet de analize. Un animal poate dona o data la trei luni. Donatorul nu trebuie să aibă mai mult de opt ani și să fie sănătos.

Costul unei transfuzii de sânge este de aproximativ 600 de lei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE