Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Veterinarii recomandă sterilizarea animalelor. De ce este importantă această procedură

O nouă campanie de sterilizări gratuite pentru pisici şi câini maidanezi s-a încheiat luni în Ilfov, cu peste 1.000 de câini sterilizați. Veterinarii recomandă procedura atât pentru prevenirea înmulțirii câinilor fără stăpân, cât și pentru sănătatea patrupedelor.

România este în topul țărilor cu cei mai mulți proprietari de câini și pisici din toată Uniunea Europeană.

Este a șasea campanie de acest fel organizată de Consiliul Județean Ilfov

Orice persoană din țară poate beneficia de gratuitate pentru sterilizarea patrupedului dacă își face o programare.

Anca Floarea, consilier Protecția Animalelor Ilfov: „Ea este unul dintre cei 50 de pacienti pe care îi avem astăzi la programați la sterilizare. Este o campanie pentru câini și pisici de rasă comună, este gratuită, oamenii doar trebuia să vină cu animăluțele la sterilizat. Putem ajuta și cu transportul. Cei care nu au cu ce să le aducă, mergem noi și le luăm de acasă.”

Proprietar: „Totul a decurs foarte usor. Programarea s-a făcut foarte simplu, cu confirmare, cu ora de programare. Trebuie să mai scădem numărul de pui. Mai am trei pui. Tot la fel ca mami, aleargă de colo-colo, dar acum sunt foarte micuți.”

Prin această campanie au fost sterilizate peste 1.100 de animale

Până în acest moment, prin această campanie au fost sterilizate peste 1.100 de animale. Urmatoarea campanie va avea loc în Tunari , cel mai probabil luna viitoare.

Valeria Chivu, asistent veterinar: „Sterilizarea este importantă, pentru că previne, în primul rând, înmulțirea necontrolată. În al doilea rând, este sănătos pentru animal, pentru că previne tumorile mamare și alte boli de natură hormonală și pentru că animalul poate duce o viață îndelungată fără cancere, fără infecții uterine.”

Aproape jumătate dintre gospodăriile din România au un câine, o pisică sau ambele animale, potrivit celor mai recente date ale Industriei Europene a Hranei pentru Animale. Cu peste patru milioane de câini şi tot atâtea pisici, România este urmată de Polonia și Cehia. La polul opus se află Nor­vegia, Austria, Suedia şi Grecia. În aces­te ţări doar una din cinci, șase gospodării are un astfel de animal.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE