Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Halloween-ul la castelul Bran. Turiștii vor avea parte de o petrecere tematică

Castelul Bran se pregătește pentru Halloween. Turiștii sunt așteptați într-un decor aparte, iar însuși Contele Dracula și ielele își vor face apariția în cadrul tururilor organizate până la miezul nopții. Vizitatorii pot lua parte mai apoi la o petrecere tematică, organizată chiar în curtea regală.

Alexandru Ichim – jurnalist Euronews: Creaturi supranaturale din mitologia transilvăneană pot fi văzute în camerele interactive de aici de la Castelul Bran. Acestea sunt, poate, principala atracție în seara de Halloween.

Castelul Bran va sărbători Halloween-ul sâmbăta viitoare, pe 29 octombrie, iar vizitatorii vor putea face tururi de zi, în intervalul 09:00 – 16:00 și tururi de noapte, de la ora 19:00 la 24:00.

Ce pregătiri au fost făcute pentru turiști

Alexandru Prișcu – director de marketing Castelul Bran: Turul de zi al Castelului Bran - într-o manieră diferită, cu obloanele trase, turul nocturn al Castelului - cu efecte sonore, cu actori care interacționează cu publicul și la Casa de Ceai care, din fericire, este sold-out și, nu în ultimul rând, petrecerea de Halloween de la cort, din parcul regal.

Mihaela Manolache – director Castelul Bran: De Halloween anul acesta avem decoruri specifice și de toamnă, dar și cu iz ușor înfiorător. Avem o echipă de actori profesioniști cu care colaborăm de câțiva ani, avem Contele Dracula, care va fi alături întreaga seară, dar și faimoasele iele care îi va încânta, mai ales pe domni.

Sute de turiști vizitează zilnic Castelul Bran, curioși de poveștile mitologice, dar și de istoria locului.

Turist: Retrăiești un pic istoria și cumva te conduce în trecut și chiar sunt binevenite ca să simți ce a însemnat exact perioada aceea.

Turist: Suntem în mini concediu și era pe lista lucrurilor pe care am dorit să le vedem.

Jurnalist: Ați văzut decorațiunile? Cum vi se par?

Turist: Da, foarte frumoase, se potrivesc și perioadei și castelului.

Bran - printre cele mai frumoase castele europene

La începutul lunii octombrie, Castelul Bran a fost inclus într-un top al celor mai frumoase castele din Europa, potrivit europeanbestdestinations.com. În același top, a fost inclus și Castelul Corvinilor, din Hunedoara.

Alexandru Prișcu – director de marketing Castelul Bran: Orice apariție a Castelului Bran în orice fel de top, evident, e un motiv de fericire. În mod particular, pentru topul acesta este un prilej de bucurie mai mare.

Este de așteptat ca până la finalul anului Castelul Bran să înregistreze aproximativ 650.000 de vizitatori. Din 2023, prețul biletelor de intrare vor fi majorate cu până la 30%, doar în lunile de vară, pentru a compensa cu creșterea facturilor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE