Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Simona Halep, un nou interviu în care vorbește despre vina echipei lui Patrick Mouratoglou: ”O carieră de 25 de ani distrusă!”

Simona Halep a acordat un nou interviu, de data aceasta pentru publicația Paris Match, în care a vorbit din nou despre cazul de dopaj, suspendarea sa și responsabilitatea pe care fostul ei antrenor, Patrick Mouratoglou, și echipa sa o au în această situație.

  • Interviul este disponibil integral pe site-ul Paris Match pe baza unui abonament plătit. Adevarul.ro a tradus interviul, iar euronews.ro prezintă cele mai importante fragmente.

Simona Halep a primit o suspendare inițială de patru ani de la ITIA, care a găsit-o vinovată pentru că a folosit Roxadustat, substanță interzisă. Sportiva urmează să fie audiată la începutul lunii februarie la TAS, ultima șansă pentru a reduce suspendarea și a-și putea relua cariera.

Simona Halep: ”O carieră de 25 de ani distrusă”

În interviul acordat Paris Match, Halep a reiterat faptul că echipa sa i-a recomandat să ia suplimentul cu colagen contaminat, însă este convinsă că ceea ce s-a întâmplat nu a fost cu intenție.

Cu toate acestea, sportiva spune că echipa sa poartă vina pentru suspendarea sa.  ”Ei sunt cei care mi-au dat acest supliment. Și din cauza acestei greșeli, greșeala lor de fapt, eu sunt singura persoană care plătește prețul: o carieră de 25 de ani distrusă!, a spus Halep pentru Paris Match, potrivit adevarul.ro.

Sportiva a spus că a fost pentru prima dată când a luat colagen și că nu va mai lua vreodată.

Halep: ”De când am primit suspendarea, trăiesc în fiecare zi cu durere și anxietate”

Halep a vorbit deschis și despre starea sa emoțională și ce face pentru a gestiona din punct de vedere mental perioda prin care trece.

”Ținem legătura (n.r. cu un psiholog). Ceea ce mă ajută să rămân calmă și să-mi țin starea de anxietate sub control. La modul general, oricând e foarte bine să vorbești cu cineva. Te ajută să te mai descarci, să accepți ce se întâmplă. Chiar dacă, în cazul meu, eu sunt victima unei nedreptăți. Știu că n-am greșit cu nimic și n-am de ce să fiu supărată pe mine. Văzând lucrurile așa, mai scap de insomnie. Pentru că am avut perioade în care nu puteam să dorm. Aveam atacuri de panică. Eu eram copleșită de emoții și când jucam în turnee. Simțeam un gol în stomac. De când am primit această suspendare, trăiesc fiecare zi cu durere și anxietate. Chiar dacă, astăzi, situația e un pic mai bună.”, a spus Halep.

Sportiva a mai spus că nu vrea momentan să se gândească la scenariul în care ar pierde procesul la TAS și ce va face în cazul unei decizii care nu îi este favorabilă.

”Prefer să nu mă gândesc la cel mai negru scenariu. Ar fi un dezastru. Mai ales că, dacă va fi menținută sancțiunea, nu o să știu ce se va întâmpla în următorii trei ani, cum se va schimba condiția mea fizică (...) Un lucru e cert: Vreau să stabilesc eu cum îmi voi încheia cariera și nu vreau ca acest lucru să se întâmple în altă parte decât pe teren. Cred că, având în vedere munca depusă în toți acești ani, merit acest lucru.”, a spus Halep.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE