Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Simona Halep, mesaj pentru copiii și tinerii care o admiră: ”Să aibă visuri mărețe, încredere în ei înșiși și să meargă înainte”

Simona Halep este cea mai titrată jucătoare de tenis din istoria României, motiv pentru care este admirată de fani din întreaga lume, inclusiv de copii și tineri care vor să-i calce pe urme. Prin intermediul Euronews, sportiva cu două titluri de Mare Șlem în palmares le transmite acestora un mesaj de încurajare.

”Pentru copii, singurul lucru pe care îl pot spune este că trebuie să aibă visuri mărețe. Cred că acesta este cel mai important lucru, să te vezi câștigând trofee importante. Desigur, nu știi niciodată ce se va întâmpla în viață. Dar dacă te dedici sportului, dacă ești disciplinat, dacă muncești din greu și dacă ai pasiune, mare pasiune pentru acest sport, cred că poți într-o zi să ridici acele trofee. Am făcut asta și o pot împărtăși cu ei. Trebuie să aibă curajul să aibă încredere în ei înșiși și să meargă înainte. Știu că unele zile sunt grele pentru că nu ai chef să mergi acolo. Te simți obosit, epuizat, deprimat uneori, dar dacă te forțezi și mergi pe teren în acele zile, faci un pas uriaș. Le doresc mult noroc și să aibă încredere în ei înșiși, să poarte în ei încrederea., a spus Simona Halep, într-un interviu acordat jurnalistului Euronews, Tokunbo Salako.

Simona Halep, cea mai titrată jucătoare de tenis din România

Simona Halep și-a început cariera la profesioniști în anul 2006. Până în prezent, sportivă născută în Constanța a câștigat 24 de titluri, din care două turnee de Mare Șlem (Roland Garros - 2018 și Wimbledon - 2019).

Jucătoarea de tenis mai are în palmares trei finale de Grand Slam: două la Roland Garros (2014, 2017) și una la Australian Open (2018).

În anul 2014, Halep a ajuns până în finala Turneului Campioanelor, unde a pierdut în fața Serenei Williams.

Pe 9 octombrie 2017, Simona Halep a devenit pentru prima oară liderul clasamentului WTA. Sportiva a fost liderul WTA pentru 64 de săptămâni.

Simona Halep a fost suspendată pentru patru ani de ITIA, care a găsit-o vinovată pentru dopaj. Sportiva a depus apel la TAS, urmând să fie audiată la începutul lunii februarie 2024.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE