Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

EXCLUSIV. Simona Halep confirmă ruptura de Patrick Mouratoglou: ”Încrederea mea este acum un pic zdruncinată”

Simona Halep a întrerupt colaborarea cu Patrick Mouratoglou, după izbucnirea cazului de dopaj, pentru care sportiva a primit o suspendare de patru ani din partea ITIA. Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Euronews, Simona Halep a confirmat că a încetat să mai lucreze cu academia de tenis a reputatului antrenor francez.

Patrick Mouratoglou a ieșit public și a recunoscut că el împreună cu echipa sa i-au recomandat sportivei suplimentul contaminat care i-a adus suspendarea din tenis. ”Noi i-am propus să ia colagenul și l-am cumpărat de la o companie. S-a întâmplat ca acest colagen să fie contaminat. Nu aveam de unde să știu, dar îmi mă simt responsabil pentru ce s-a întâmplat, deoarece e vorba de echipa mea și de mine. Noi i-am adus acest colagen.”, a recunoscut antrenorul francez, în luna noiembrie.

În interviul acordat jurnalistului Euronews, Tokunbo Salako, Simona Halep a declarat că și-ar fi dort ca antrenorul să iasă public mai devreme pentru a-și asuma responsabilitatea. Sportiva a confirmat ruptura de antrenorul francez, declarând că nu mai lucrează cu academia acestuia, dar și că nu a mai vorbit cu fostul antrenor de câteva luni.

Simona Halep: ”Încrederea mea este acum un pic zdruncinată”

Tokunbo Salako, Euronews: Ți-au fost aduse critici, dar unele au fost aduse și echipei tale, adică lui Patrick Mouratoglou, care este poate cel mai cunoscut antrenor de tenis din lume. A ieșit public luna trecută și a spus că da. Și-a recunoscut răspunderea, spunând: Da, echipa noastră a greșit. Ai primit colagenul contaminat. Cum arată acum relația ta cu el?

Simona Halep: Într-adevăr, a ieșit public. Mi-aș fi dorit să fi făcut asta puțin mai devreme. Am încetat să mai lucrez cu Academia (Mouratoglu) de ceva timp. Când m-am trezit în această situație, mi-a fost greu, pentru că mereu am avut încredere în echipele mele, în echipele anterioare și în toți cei cu care lucrez. Pentru că simt că dacă am încredere am șanse mai mari să am performanțe maxime. Am fost întotdeauna deschisă să învăț de la oameni. De aceea angajezi oameni, pentru că ai nevoie de informații, trebuie să devii mai bun. Așa că mereu am avut încredere, iar încrederea mea este acum un pic zdruncinată. Pe viitor, nu știu cum va fi, dacă voi mai putea avea încredere din nou. Probabil va trebui să învăț. Pentru că acesta este principiul meu în viață, dacă angajezi pe cineva și lucrezi cu acea persoană, trebuie să ai încredere.

Tokunbo Salako, Euronews: Când ați vorbit voi ultima dată?

Simona Halep: Nu de curând. Acum câteva luni.

Colaborarea Simona Halep - Patrick Mouratoglou

Simona Halep începuse colaborarea cu Patrick Mouratoglou în primăvara anului 2022. Un antrenor cu un CV impresionant, care a lucrat alături de Serena Williams, printre alții. Cea mai bună performanță pe care a reușit-o sportiva alături de antrenorul francez a fost faza semifinalelor la Wimbledon, în 2022. Singurul titlu pe care sportiva l-a câștigat alături de Mouratoglou a fost Canadian Open, turneu de categoria WTA 1000.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE