Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Grevă japoneză la Ministerul Finanţelor, Vamă şi ANAF. Care sunt nemulțumirile salariaților

Publicat de: Euronews

Grevă japoneză, începând de miercuri, la Ministerul Finanţelor, Vamă şi ANAF. Membrii Sindicatului Naţional Meridian, salariaţi în cadrul Ministerului Finanţelor şi instituţiilor subordonate, participă la protest.

Principala nemulțumire este legată de faptul că angajații acesto instituții vor fi exceptaţi anul viitor de la majorarea salariului de bază cu 5%.

Protestul va consta în purtarea unei banderole de culoare albă. Membrii organizaţiei din cadrul aparatului central al Ministerului Finanţelor, al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Trezoreriilor din Bucureşti şi ai Autorităţii Vamale Române vor protesta.

Sindicatul Meridian: "Salariaţii din cadrul acestor instituţii sunt nemulţumiţi din cauza faptului că Guvernul României are de gând să excepteze angajaţii Ministerului de Finanţe şi instituţiilor subordonate de la majorarea salariului de bază cu 5 la sută de anul viitor. Conform Ordonanţei de urgenţă nr. 115, adoptată acum o săptămână, personalului plătit din fonduri publice i se va mări cuantumul brut al salariilor de bază cu 5% faţă de nivelul acordat pentru luna decembrie 2023.

Astăzi (joi, 21 decembrie - n. r.), însă, purtătorul de cuvânt al Guvernului, domnul Mihai Constantin, a declarat că săptămâna viitoare va fi adoptat un nou act normativ prin care, anul viitor, de această majorare de 5% nu va beneficia şi personalul din sistemul fiscal pe motiv că 'au beneficiat deja în acest an de majorări salariale".

Ei mai susțin că decizia de a elimina această categorie profesională de la majorarea salarială acordată celorlalţi bugetari se încadrează în politica de discriminare promovată de statul român în anii trecuţi.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE