Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Greta Thunberg a fost arestată în timpul unui protest ținut la Londra. Doi polițiști au urcat-o într-o dubă

Greta Thunberg nu este străină de amenzi și nici de arestul Poliției. Marți la prânz, tânăra în vârstă de 20 de ani a fost arestată din nou, de această dată în timpul unui protest ținut la Londra, potrivit Euronews.

Activista de mediu din Suedia, care susține că încearcă să oprească încălzirea globală și schimbările climatice, a mai avut probleme în trecut cu legea. Marți, însă, ea a fost reținută de poliţia londoneză în timpul unei manifestaţii organizate în prima zi a unui eveniment de amploare, care reuneşte înalţi responsabili din industria petrolului şi a gazelor naturalei. Este vorba despre Energy Intelligence Forum.

Greta Thunberg a protestat alături de sute de alți activiști, încercând să blocheze accesul în clădirea unde se desfăşoară Energy Intelligence Forum.

Ea a fost luată de doi polițiști și urcată într-o dubă.

VEZI GALERIA
4 imagini

Sursa foto: Profimedia

Potrivit Euronews, evenimentul mai sus menționat o să se desfășoare în perioada 17-19 octombrie și acolo participă directori ai celor mai mari companii de petrol și gaze din lume, alături de finanțatori și miniștri britanici.

„Planul lor este de a continua acest val distructiv de profituri. De aceea, trebuie să acționăm direct”, a declarat Greta Thunberg la o conferință de presă din această dimineață.

Poliția a declarat că, în total, cinci persoane au fost arestate pe parcursul zilei de astăzi.

„Arestările nu ne vor descuraja. Dreptul nostru de a protesta ne aparține, nu ne este dat de guvern”, a declarat Nuri Syed Corser, un organizator al Fossil Free London.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE