Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

GRECIA | Atenționare meteo pentru turiști: Precipitații abundente, grindină şi vijelii în mai multe regiuni

Publicat de: Antonia Ene

Serviciul Naţional de Meteorologie (EMY) din Grecia a emis o prognoză meteo de fenomene extreme pentru vineri şi sâmbătă, în special în regiunile din centrul, nordul şi vestul Republicii Elene, potrivit MAE.

  • Vineri, 2 septembrie, fenomenele meteo se vor manifesta în regiunile Macedonia, Epir, Tesalia şi nordul insulelor din Marea Ionică.
  • Sâmbătă, 3 septembrie, vor fi afectate estul şi centrul regiunii Macedonia, estul regiunii Tesalia, regiunea Tracia, insulele Sporade şi insulele din nordul Mării Ionice, se precizează într-un comunicat de presă al MAE.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena +302106710035 şi Consulatului General al României de la Salonic +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români, care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi numărul de telefon de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă +306978996222 şi al Consulatului General al României de la Salonic +306946049076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, www.meteoalarm.org, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE