Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Insula Thassos, cuprinsă din nou de incendii. Focul a reizbucnit în pădurea de lângă Potamia

Incendiile au reizbucnit în insula Thassos din Grecia. Azi-noapte s-a aprins aceeași pădure din apropiere de Potamia, o stațiune unde își petrec vacanța și români.

”Aseară în jurul orei 23:40, au apărut din nou câteva focare. Autortiățile în acest moment nu spun foarte multe lucruri, sunt concentrate pe situație. Se acționează și pe cale aeriană, acest lucru se poate face ziua. Iau apă din mare și o aruncă în zona afectată de incendii. Se depun eforturi.

Sunt români pe toată insula, sunt români calmi și urmăresc exact ceea ce se întâmplă. Nu s-a creat panică aici pe insulă. Încercăm să ne ajutăm de dumneavoastră și vrem să facem apel la calm, chiar și celor care vor să vină acum în concendiu, în Thassos, să nu renunțe.

Nu sunt restricții impuse până acum, turiștii nu au de ce să le fie frică. Există doar o recomandare din partea noastră, să evite călătoriile în zona Golden Beach. Nu e o restricție oficială, ci doar o recomandare de la noi.

E un an turistic foarte bun pentru Grecia. Iunie, iulie, au fost niște luni foarte aglomerate ca atunci cum era în august. Trebuie să știe că aici nu sunt restricții, nu se poartă mască”, a declarat Dan Adrian Drăgan - român stabilit în Insula Thassos.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE