Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

VIDEO viral în Skiathos. Un avion Wizz Air face „cea mai joasă aterizare din toate timpurile” și trece la distanță mică de capetele turiștilor

Un videoclip care a surprins momentul dramatic al unui avion Wizz Air care a zburat la mică distanță de turiștii din Grecia a devenit viral pe rețelele de socializare.

Acesta aterizează în siguranță pe pistă, însă. Dar acest lucru nu este neapărat o întâmplare neobișnuită pe insula greacă.

Pista de pe aeroportul Skiathos are doar 1.628 de metri lungime și, din cauza geografiei insulei, piloții trebuie să se apropie de aterizare mult mai jos decât ar face-o pe alte aeroporturi.

De obicei, pistele de pe aeroporturile comerciale au o lungime între aproximativ 2.400 și 3.900 de metri. Aterizarea de săptămâna trecută a fost filmată și pe contul de Youtube planespotting, GreatFlyer, utilizator care întreabă dacă ar putea fi „cea mai joasă aterizare” de la aeroport.

În comentariile de sub videoclip, un pasionat de aviație a sugerat că ar fi putut fi mai dramatic decât de obicei din cauza condițiilor meteo.

„Temperatura ridicată și pista foarte scurtă, forțează o aterizare adâncă pentru a maximiza pista disponibilă pentru oprire”, au spus ei.

Companiile aeriene low-cost precum Wizz Air au timpi de răspuns scurti, iar supraîncălzirea pauzelor ar fi dus la o întârziere a programului avionului, sugerează comentatorul.

Este sigur să urmăriți aterizările pe Aeroportul Skiathos?

Videoclipul de pe YouTube arată, de asemenea, că privitorii sunt doborâți de curentul de aer venit de la avionul care trece. Praful de pe drum se ridică în aer și o femeie își pierde pălăria în timp ce avionul trece deasupra capului.

Acest loc atrage o mulțime de vizitatori care speră să obțină imagini în prim-plan cu avioanele în timp ce se apropie de plajă. A devenit o destinație de preferat pentru cei care doresc să fie foarte aproape de aceste avioane.

Există panouri de avertizare pe drum pentru a informa privitorii despre pericole - cu semne noi adăugate la începutul acestui an.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE