Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Boeing și-a lansat cel mai nou avion, 777X. Aeronava va consuma mai puțin combustibil

Boeing și-a lansat cel mai nou avion, 777X, un bimotor despre care producătorul susține că este cel mai mare și cel mai eficient aparat de zbor. Compania a primit un vot de încredere, după ce Delta Airlines a comandat o sută de aeronave ale unei versiuni îmbunătățite a Boeing 737, oprite la sol după două accidente devastatoare.

Compania Boeing anticipează că noua sa aeronavă va consuma cu 10 la sută mai puțin combustibil. Avionul pare fiabil și ușor de pilotat.

Paul Maher, pilot Boeing: „Tot panoul de bord, indicatoarele, toate sunt foarte intuitive și la locul potrivit. Piloții vor fi familiarizați cu toate funcțiunile și comenzile, așa că va fi un mediu cunoscut pentru piloții aeronavelor 777 și 787.”

Cererea pentru călătoriile cu avionul se dovedește mai mare decât previzionau specialiștii

Ridicarea restricțiilor de călătorie cauzate de pandemia COVID -19 a reprezentat o gură de oxigen pentru toate companiile aeriene. Cererea pentru călătoriile cu avionul se dovedește mai mare decât previzionau specialiștii.

Darren Hulst, vicepreședinte Boeing: „Pe măsură ce am înaintat în anul 2022, am văzut că atunci când piețele s-au redeschis și restricțiile au fost eliminate, cererea pentru călătoriile cu avionul a crescut mai rapid decât mulți au anticipat.”

Richard Aboulafia, analist al industriei aeronautice: „Nu ne-am mai confruntat cu o astfel de situație. În 2020 am avut o scădere fără precedent a cererii, iar acum ne revenim, dar, în același timp prețurile combustibililor sunt foarte ridicate, așadar, companiile aeriene își doresc avioane noi, pentru că este important să economisească combustibil, ceea ce este absolut crucial.”

Compania vrea să reducă emisiile poluate

Obsesia opiniei publice pentru atingerea nivelului zero de emisii poluante va duce la schimbarea opticii și tacticii companiilor aeriene.

Richard Aboulafia, analist al industriei aeronautice: „Cel mai probabil va fi un mix de tehnologii performante, cum ar fi combustibili sustenabili, în combinație cu o rată scăzută a creșterii pentru a atinge scopurile la care aspirăm. Acum suntem la o rată de două, trei procente din emisiile mondiale, așa că, probabil că este în regulă dacă vom fi ultimii care tăiem emisiile, dar, pe de altă parte, oamenii sunt foarte atenți la ce facem.”

Anul trecut, zeci de aeronave Boeing 777 au fost oprite la sol în Statele Unite şi Japonia

Anul trecut, zeci de aeronave Boeing 777 au fost oprite la sol în Statele Unite şi Japonia, după ce motorul unui avion a luat foc în timpul zborului. De asemenea, compania încearcă să-și revină în urma impactului generat de pandemie și daunele pe care trebuie să le plătească familiilor victimelor a două accidente aviatice cu avioanele 737 Max.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE