Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Avionul care va străbate în mai puțin de patru ore distanța Londra-New York. „Overture” va fi lansat în 2029

Publicat de: Mirabela Vasile

Boom Supersonic a dezvăluit un nou cum va arăta avionul său de 1.300 mph, care, când va fi lansat în 2029. Acesta va transporta pasageri pe ruta Londra și New York, în doar trei ore și jumătate.

Noul aspect al avionului – numit „Overture” – este punctul culminant al „26 de milioane de ore de bază de proiectare software simulate, cinci teste în tunelul de vânt și evaluarea atentă a 51 de iterații complete de proiectare”.

Noul prototip a fost prezentat săptămâna aceasta la Farnborough International Airshow, Boom descriind Overture drept „un avion supersonic durabil din punct de vedere economic și ecologic”.

„Overture” va fi alimentat de patru motoare puternice, montate pe aripi, care permit avionului să navigheze cu 1.300 mile pe oră, pe apă și puțin sub 770 mile pe oră, pe uscat. În plus, designul cu patru motoare „reduce zgomotul, în timp ce scad costurile pentru operatorii de linii aeriene”, „așezarea motorului selectat pentru a se conforma celor mai stricte cerințe de siguranță a pasagerilor”.

Boom adaugă că „Overture”, care va putea zbura la 60.000 de metri și va transporta între 65 și 80 de pasageri, va folosi „primul sistem automat de reducere a zgomotului din lume” și va zbura fără post-ardere, „întâlnind aceleași niveluri de zgomot de reglementare stricte ca cele mai recente avioane subsonice'.

În plus, Overture va încorpora materiale compozite de carbon care sunt „mai ușoare, mai puternice și mai stabile termic decât metalele tradiționale”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE