Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Fanii Apple au început să returneze casca cu realitate mixtă Vision Pro. Care sunt principalele nemulțumiri

Chiar dacă au fost printre primii au achitat prețul de 3.500 de dolari pentru casca Vision Pro, unii dintre fanii Apple au început să returneze dispozitivul cu realitate mixtă. Durerile de cap și de ochi, precum și disconfortul se numără printre nemulțumirile clienților, relatează The Verge.

Returnarea căștii cu realitatea mixtă Apple Vision Pro s-a numărat printre subiectele care au stârnit controverse pe rețelele de socializare în ultimele zile. Compania americană Apple le permite clienților să returneze acest dispozitiv în decurs de 14 zile. Așa se face că cei aflați în primul val de cumpărători sunt printre nemulțumiții care au dat înapoi produsul.

Unii dintre oameni au precizat că Apple Vision Pro le-a provocat dureri de cap și rău de mișcare. Greutatea acestui dispozitiv și faptul c-ar pune presiune în zona frontală au fost alte elemente ce au nemulțumit fanii Apple.

Parker Ortolani, manager de produs la The Verge, a mărturisit că i s-a spart un vas de sânge la ochi, după ce a folosit casca cu realitate mixtă. Cel puțin o altă persoană a precizat că a acuzat roșeață, în condițiile în care utilizatorii de căști cu realitate virtuală au semnalat de mai mulți ani faptul că se confruntă cu probleme precum ochi uscați și roșeață.

”În pofida faptului că a fost fel de magic pe cât am sperat, acest dispozitiv a fost pur și simplu mult prea incomod de purtat chiar și pentru perioade scurte de timp, atât din cauza greutății, cât și a modelelor de curele. Am vrut să îl folosesc, dar mi-a fost groază să mi-l pun", a precizat Parker Ortolani, care a a ales să returneze dispozitivul.

”Este pur și simplu prea scump și prea greu de manevrat ca să încerc măcar să mă obișnuiesc cu durerile de cap și cu oboseala constantă a ochilor pe care le resimțeam (...)”, a adăugat el, potrivit sursei citate.

Utilizatorii susțin că Apple Vision Pro le-ar provoca stări de amețeală

O altă nemulțumire are legătură cu faptul că Vision Pro nu oferă suficientă productivitate pentru prețul cerut. Un utilizator a scris pe Threads că a amețit după ce a folosit ecranele Figma și că dispozitivul nu are aplicabilitate pentru munca sa.

Un alt inginer a scris pe platforma de socializare X că "experiența de codare nu a reușit să îl convingă" și că problemele de focalizare i-au provocat dureri de cap.

Carter Gibson, manager care lucrează în domeniul gestionării și moderării comunității la Google, a evidențiat că detalii precum folosirea ferestrelor și gestionarea fișierelor i-au generat probleme de productivitate.

"Este dificil să faci multitasking între "ferestre (...) Mai multe tipuri de fișiere pur și simplu nu sunt acceptate pe Vision Pro. De asemenea, nu văd cum crearea unei prezentări cu Vision Pro ar implica un consum mai mic de energie decât dacă a-i face acest lucru folosind mouse-ul și tastatura”, a spus Gibson.

Citește și primele păreri despre Apple Vision Pro, casca cu realitate mixtă ce seamănă cu ochelarii de schi.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE