Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Compania Neuralink a reușit cu ajutorul implantului cerebral pe care l-a dezvoltat să redea vederea unor maimuțe nevăzătoare, a anunțat miliardarul Elon Musk, fondatorul start-up-ului.

Tehnologia se numește Blindsight și a fost testată cu succes de Neuralink, potrivit Euronews.com.

"Ar trebui să spun că implantul Blindsight funcționează deja la maimuțe. Rezoluția va fi scăzută la început, precum grafica Nintendo, de la primele modele ale consolei, dar în cele din urmă ar putea depăși vederea mană normală.

De asemenea, nicio maimuță nu a murit sau a fost rănită grav de un dispozitiv Neuralink”, a scris Elon Musk, pe platforma X (fosta Twitter).

De asemenea, Neutralink a lansat și dispozitivul Telepathy (telepatie, trad) care permite utilizatorilor să controleze computerele cu ajutorul minții. În ianuarie, Elon Musk a anunțat că un pacient se recuperează bine după ce i-a fost implantat un cip în creier și a explicat că pacientul poate muta cursorul mouse-ului unui computer cu mintea.

Joi, Neuralink a postat un videoclip cu pacientul, care este tetraplegic, în timp ce juca șah folosind doar controlul minții.

Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din Statele Unite a aprobat primul test al companiei fondate de Elon Musk în luna mai 2023. Procedura presupune inserarea a 64 de fire flexibile într-o zonă a creierului care controlează intenția de mișcare.

Firele sunt atât de mici încât trebuie să fie implantate de un robot. Apoi, permit apoi implantului să înregistreze și să transmită semnale cerebrale către o aplicație, care apoi decodifică modul în care o persoană decide să se miște.

Implantul este alimentat de o baterie care poate fi încărcată fără fir (wireless).

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE