Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Elon Musk amenință că dă în judecată Microsoft. Gigantul IT a eliminat Twitter de pe platforma sa de publicitate

Elon Musk, patronul rețelei Twitter, a amenințat că va da în judecată compania Microsoft, pe care a acuzat-o că a folosit date furnizate de platforma sa de socializare, fără permisiune.

”S-au antrenat ilegal cu datele Twitter. E timpul pentru proces”, a scris Elon Musk, pe Twitter.

Miliardarul nu a făcut publice informații suplimentare în legătură cu acuzațiile. Elon Musk a reacționat în contextul în care compania Microsoft a decis să renunțe la integrarea Twitter în Smart Campaigns, platforma sa de publicitate online, începând din 25 aprilie. Decizia vine la două luni după ce Twitter a anunțat că va cere bani pentru folosirea API-urilor sale, iar sumele lunare pornesc de la cel puțin 42.000 de dolari, inclusiv în cazul companiilor și instituțiilor de cercetare, conform Techcrunch.com.

Reprezentanții companiei Microsoft au refuzat să facă declarații despre acest subiect, notează BBC. Anterior, compania a anunțat că platforma sa de publicitate ”nu va mai suporta Twitter” începând din 25 aprilie.

În consecință, cumpărătorii de publicitate nu vor putea să își acceseze conturile de Twitter prin intermediul instrumentului de gestionare socială al Microsoft. "Alte canale de socializare, cum ar fi Facebook, Instagram și LinkedIn, vor fi disponibile în continuare”, a precizat Microsoft.

În schimb, Twitter a răspuns solicitării de informații adresată de jurnaliști printr-un e-mail trimis automat ce conține un emoji asemănător unor fecale. 💩

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE