Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Elon Musk susține că serviciile secrete ale SUA aveau ”acces complet” la mesajele private ale utilizatorilor Twitter

Miliardarul Elon Musk a afirmat că Statele Unite, alături de mai multe agenții guvernamentale străine, au avut ”acces complet” la mesajele private ale utilizatorilor Twitter până când el a preluat rețeaua de socializare, relatează postul american Fox News.

Musk a acuzat foștii acționari ai Twitter că au facilitat serviciilor de informații ale SUA și ale altor țări accesul la mesajele directe (DM) ale utilizatorilor Twitter, catalogând acest lucru drept cea mai ”absurdă” descoperire pe care a făcut-o după ce a achiziționat platforma de socializare contra sumei de 44 de miliarde de dolari.

”Modul în care agențiile guvernamentale au avut efectiv acces complet la tot ce se întâmpla pe Twitter m-a bulversat. Nu eram conștient de acest lucru”, a declarat Elon Musk, potrivit sursei citate.

Noul patron al Twitter a dat de înțeles că serviciile de informații au avut acces inclusiv la mesajele directe transmite de utilizatori deoarece ”DM-urile nu sunt criptate”.

De asemenea, Elon Musk a anunțat că urmează să lanseze o funcție prin care utilizatorii Twitter vor avea posibilitatea să cripteze mesajele, în speranța că va putea limita interferențele guvernamentale. El a dat asigurări că funcția va fi disponibilă până la finalul lunii.

Dacă opțiunea de criptare este activtată, ”nimeni din cadrul Twitter nu va putea vedea despre ce discuți. Nu ți-aș putea spune nici dacă îmi pui pistolul la tâmplă. Așa ar trebui să fie”, a explicat Musk.

De la preluarea platformei, Musk a expus coordonarea dintre gigantul tehnologic și Guvernul federal al SUA pentru a modera conținutul, în special prin publicarea "The Twitter Files", care a permis accesul jurnaliștilor independenți la arhivele Twitter pentru o serie de reportaje, de la motivul suspendării contului de Twitter al fostului președinte Donald Trump, la rolul Guvernului în cenzurarea de către Twitter a informațiilor controversate despre datele din laptopul lui Hunter Biden, fiul actualului lider de la Casa Albă.

Noua funcție de criptare a mesajelor directe ar împiedica serviciile secrete americane și alte agenții străine să mai poată folosi Twitter pentru a colecta informații. De altfel, Musk a afirmat că a primit deja ”plângeri indirecte” din partea unor agenții în legătură cu această măsură.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE