Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Elon Musk vrea să creeze TruthGPT pentru a contracara polarizarea inteligenței artificiale

Elon Musk, patronul rețelei Twitter, a lansat un nou avertisment cu privire la pericolele la care este expusă omenirea odată cu dezvoltarea sistemelor de inteligență artificială. De asemenea, miliardarul a precizat că robotul de chat ChatGPT are prejudecăți liberale, motiv pentru care vrea să contracareze polarizarea cu ajutorul propriului sistem de inteligență artificială, relatează The Associated Press.

În interviul acordat luni postului american Fox News, Musk a anunțat că vrea să lanseze o alternativă la chatbotul ChatGPT. Se va numi “TruthGPT” și va fi o ”inteligență artificială de căutare a adevărului care încearcă să înțeleagă natura universului”.

Musk consideră că inteligența artificială ar trebui să fie concepută pentru a înțelege omenirea, nu pentru a o distruge.

De asemenea, antreprenorul care este al doilea cel mai bogat om din lume și-a exprimat îngrijorarea potrivit căreia ChatGPT ”este instruit să fie corect din punct de vedere politic”.

Elon Musk a mai precizat că susține demersurile de reglementare a domeniului inteligenței artificiale, deoarece, în lipsa unor delimitări, această tehnologie ar potențialul de a distruge lumea.

Numele mai multor personalități, printre care Elon Musk, Yuval Harari ori Steve Wozniak , însoțesc o scrisoare deschisă prin intermediul căreia cer o pauză de șase luni în dezvoltarea sistemelor avansate de Inteligență Artificială. Aceștia consideră că IA prezintă „riscuri profunde pentru umanitate” și trebuie reglementată corespunzător.

Pe de altă parte, amintim că în 2015, Elon Musk, Stephen Hawking, Noam Chomsky, împreună cu sute de cercetători din domeniul Inteligenței Artificiale, au cerut interzicerea la nivel mondial a producției armelor autonome ce folosesc Inteligența Artificială, avertizând că fabricarea acestora ar putea duce la o cursă a înarmării la nivel mondial.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE