Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Echipa României, pregătiri pentru olimpiada bucătarilor. La competiția de la Stuttgart vor participa 17 bucătari români

Echipa națională de bucătari a României va participa la începutul lunii februarie la Olimpiada Culinară de la Stuttgart. O dată la patru ani, orașul german găzduiește cea mai longevivă și cea mai variată competiție culinară la nivel global. Ultimul antrenament al bucătarilor pentru marele concurs a avut loc în acest weekend la Brașov.

VEZI GALERIA
7 imagini

La doar 34 de ani, Chef Dragoș Bercea participă pentru a șasea oară la Olimpiada Bucătarilor. De data aceasta, din funcția de manager al echipei naționale.

Dragoș Bercea, antrenorul echipei de seniori: ”Avem niște probe foarte grele, una dintre ele este «Restaurantul națiunilor», pentru care ne și antrenăm acum unde gătim 110 porții de mâncare, gustare, fel de bază și desert, interpretate cumva din bucătăria românească. Ne inspirăm și scoatem produsele la nivel internațional. Gustarea este pe bază de pește, felul principal este pe bază de carne și noi am ales vițelul, iar desertul este o compoziție multiplă din mai multe texturi”

17 bucătari profesioniști din țară vor lua parte la competiția desfășurată o dată la patru ani la Stuttgart. Costurile pentru participarea României se ridică la aproape 100.000 de euro.

Laurențiu Mâță, directorul Asociației Naționale a Bucătarilor: ”O să plece din România către Stuttgart două camioane care sunt pline cu utilaje, cu ustensile și tot ceea ce trebuie pentru derularea a câte două probe pentru fiecare echipă în parte. Cam de vreo trei tone jumătate de utilaje, ustensile, de la cea mai mică pensetă la cuptoare, abatitoare”

În cadrul Olimpiadei Culinare, echipele își vor desfășura activitatea într-o bucătărie îngrădită de pereți transparenți, astfel încât atât publicul, cât și juriul vor putea observa și cel mai mic detaliu al competiției culinare.

La ultimul antrenament al bucătarilor, înainte de plecarea echipei la Olimpiada din Germania, preparatele au putut fi gustate și apreciate.

”Am remarcat în mod special bibanul, extrem de bine gătit”

”Mi-a plăcut că a fost foarte colorată farfuria și gustul foarte echilibrat”, sunt câteva dintre părerile oamenilor care au gustat din preparate.

De aproape 125 de ani, Olimpiada Bucătarilor reunește cei mai talentați chefi din lume. Anul acesta, evenimentul are loc între 2 și 7 Februarie. La el participă peste 1200 de bucătari și patiseri din peste 55 de țări.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE