Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Tunel plin de capcane și explozibil, decoperit în Gaza. E locul unde au fost ținuți mai muți ostatici, printre care și fetița Emilia Aloni

În Gaza, armata Israelului a descoperit un nou tunel în care erau ținuți niște ostatici răpiți pe 7 octombrie 2023, inclusiv copii. Intrarea în acest tunel se afla chiar în casa unul membru Hamas, din localitatea Khan Younis. Armata IDF a prezentat imagini din acest tunel.

Tunel Hamas, decoperit în Gaza

Daniel Hagari, purtător de cuvânt al armatei Israelului: "După un kilometru de mers în acest tunel, la o adâncime de 20 de metri, am găsit un hol în care, potrivit ostaticilor care s-au întors în Gaza, ei ar fi stat cea mai mare parte a timpului. În acest tunel am găsit semne ale prezenței ostaticilor, printre ele și desenele fetiței Emilia Aloni, în vârstă de cinci ani."

Fetița respectivă a fost eliberată de Hamas în timpul armistițiului din noiembrie.

Daniel Hagari, purtător de cuvânt al armatei Israelului: "Potrivit mărturiilor pe care le avem, aproximativ 20 de ostatici au fost ţinuţi în acest tunel în diferite momente, în condiţii dure, fără lumină naturală, într-un aer dens, cu puţin oxigen şi cu o umiditate teribilă care face dificilă respiraţia. (...) Soldaţii au intrat în tunel, unde s-au întâlnit cu teroriştii, angajându-se într-o luptă care s-a încheiat cu eliminarea teroriştilor".

La capătul acelui tunel de un kilometru, au fost descoperite cinci camere mici, în spatele unor gratii, cu toalete și saltele, conform Reuters. Tunelul era echipat cu uși-capcană și explozibili. Armata Israelului a permis accesul jurnaliștilor în acel tunel, înainte de a-l distruge.

La Rafah, la granița cu Egiptul, armata israeliană a lansat pliante menite să încurajeze populația palestiniană să ajute la localizarea ostaticilor răpiți pe 7 octombrie de către combatanții Hamas.

Armata israeliană anunță că a distrus mai multe ateliere de producere a rachetelor în Fâșia Gaza.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE