Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Uniunea Europeană a adoptat un regim de sancțiuni împotriva conducerii grupării militante palestiniene Hamas

Uniunea Europeană a adoptat un regim de sancțiuni împotriva conducerii grupării militante palestiniene Hamas, a declarat un oficial de rang înalt al UE, adăugând că primele măsuri vor viza șase persoane implicate în finanțarea Hamas, informează Reuters.

Oficialul european a adăugat că cele șase persoane vizate de sancțiunile europene sunt instalate în diverse țări arabe sau africane. Potrivit oficialilor de la Bruxelles, toate aceste persoane au fost implicate în finanțarea Hamas și au devenit subiectul sancțiunilor occidentale după atacul său grupării palestiniene împotriva Israelului din octombrie anul trecut.

Șase persoane care susțin financiar organizația Hamas sunt vizate de sancțiunile europene. Acestea activează din diverse țări arabe sau africane.

Anterior, și Statele Unite au oferit o recompensă de 10 milioane de dolari pentru cei care pot oferi informații despre persoane care reprezintă principalii finanțatori ai organziției Hamas. Potrivit Departamentului de Stat, aceste persoane de origine araba au fost desemnate anterior de către Statele Unite ca finanțatori ai terorismului la nivel global.

Primul finanțator, cunoscut sub numele de Hamza, locuiește în Sudan, a gestionat numeroase companii din portofoliul de investiții al Hamas și a fost implicat în transferul a aproape 20 de milioane de dolari către Hamas. El este legat de președintele sudanez Omar Bashir și de grupuri islamiste care subminează stabilitatea în Sudan.

Alți trei dintre agenții Hamas fac parte din rețeaua de investiții ai organizației radicale palestiniene în Turcia. O a cincea persoană, cunoscută sub numele de Nasrallah, are legături strânse cu entități iraniene și a fost implicat în transferul a zeci de milioane de dolari către Hamas.

Recompensele vor fi oferite de Statele Unite și pentru informații despre orice sursă de venit pentru Hamas, donatori importanți, instituții financiare care facilitează tranzacțiile pentru Hamas, companii-paravan care achiziționează tehnologie cu dublă utilizare pentru gruparea radicală palestiniană și scheme criminale de care beneficiază Hamas.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE