Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Incendiu la un terminal de gaz din Rusia, de la Marea Baltică. Presa locală spune că a fost un atac cu drone

Un incendiu a izbucnit la terminalul de gaz GNL, din portul Ust-Luga, de la Marea Baltică. Terminalul aparține companiei Novatek PJSC, iar guvernatorul regiunii, Alexander Drozdenko, a confirmat incendiul, într-o postare pe Telegram.

Oamenii au fost evacuați și nu au existat victime, potrivit lui Drozdenko. El nu a dat detalii despre cauza incendiului, dar publicația locală Fontanka susține că a fost un atac cu drone la ora locală 3:20 a.m. Ministerul rus al Apărării nu a raportat niciun atac asupra regiunii.

Incendiu la un terminal de gaz rusesc de la Marea Baltică

Ust-Luga este unul dintre cele două porturi principale ale Rusiei la Marea Baltică și este utilizat pentru exporturile de energie. Este situat la aproximativ 130 de kilometri sud-vest de Sankt Petersburg, orașul natal al președintelui rus Vladimir Putin, acolo unde ucrainenii au lovit cu drone în urmă cu câteva zile.

În 2022, instalația GNL din Ust-Luga a procesat aproape 7 milioane de tone de gaz lichefiat, potrivit Novatek. O oprire a terminalului poate afecta temporar producția de produse petroliere ale companiei și exporturile, conform Bloomberg.

Dronele ucrainene au atacat în mod regulat zone chiar și din centrul Rusiei, lângă Moscova, pe lângă regiunile de la granița cu Ucraina. Sâmbătă, Ministerul rus al Apărării a raportat că a interceptat drone în regiunile Smolensk, Tula și Orel.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE