Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Serviciile de securitate ucrainene au arestat o persoană care spiona în favoarea Rusiei

Serviciile de securitate ucrainene au arestat un student care a transmis forțelor ruse informații despre locații de depozitare a materialelor toxicelor, cu scopul de a provoca o catastrofă ecologică în sudul Ucrainei, informează France Presse. Suspectul, care riscă închisoare pe viață, este student la Universitatea din Odesa.

Oficialii ucraineni din domeniul securității au precizat că sarcina principală a acestei persoane a fost să identifice și să transmită coordonatele locurilor în care sunt depozitate substanțele toxice, în special depozitele sau locurile de depozitare a pesticidelor.

Potrivit serviciilor ucrainene , forțele ruse că ar fi urmat să efectueze atacuri aeriene în aceste locuri, folosind informațiile oferite de agentul lor pentru a provoca o catastrofă de mediu în zonă.

Sudul Ucrainei este foarte regulat vizat de atacurile cu drone sau rachete ale armatei Moscovei. Kiev acuză Rusia că a provocat daune imense mediului de la începutul invaziei sale în februarie 2022. Oficialii ucraineni acuză forțele ruse că au aruncat în aer barajul hidroelectric Kahovka de pe Nipru, declanțând un dezastru de mediu și uman care a avut loc în iunie 2023.

 

 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE