Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

După moartea Alexandrei, șefa CJ Botoşani le cere medicilor să aibă „mai multă empatie” față de pacienți

După moartea Alexandrei, Doina Federovici, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, le cere medicilor și asistenților de la maternitatea din Botoșani să aibă mai multă „empatie” față de pacienți.

Alexandra Ivanov era însărcinată când a murit. Tânăra de 26 de ani, care mai avea trei copii acasă, și-a dat ultima suflare după o noapte de spitalizare la maternitatea din Botoșani.

Durerea pierderii ei n-o să treacă niciodată pentru apropiați. Ba mai mult, deși nu au cunoscut-o, mulți botoșăneni au ieșit în stradă ca să ceară dreptate în cazul ei.

Tânăra a fost ignorată de medici timp de șapte ore, asta arată primul raport al anchetei desfășurate la Spitalului Județean de Urgentă din Botoșani.

După moartea Alexandrei, șefa CJ Botoşani le cere medicilor să aibă „mai multă empatie” față de pacienți

Acum, după decesul Alexandrei, președinta Consiliului Județean Botoșani le cere medicilor și asistenților de la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati”, aflat în subordinea CJ, să arate mai multă empatie celor pe care îi tratează.

Doina Federovici: „Este inadmisibil ca astfel de cazuri, atât de grave, să se petreacă în unităţile sanitare. Este inadmisibilă atitudinea cadrelor medicale care s-au ocupat de Alexandra. S-au demarat mai multe anchete în acest caz, iar cei vinovaţi vor trebui să plătească. (...) Am cerut mereu şi voi continua să cer medicilor şi asistenţilor să arate mai multă empatie faţă de pacienţi şi să acţioneze doar în interesul acestora. Din păcate, se pare că nu au făcut-o şi în cazul Alexandrei. Tot corpul medical trebuie să înţeleagă că este în slujba oamenilor, că cei care cer ajutorul cadrelor sanitare nu o fac de plăcere. Dacă vor continua să fie indiferenţi, atunci vor trebui să părăsească sistemul sanitar”.

Tot ea a mai spus că speră ca „situaţii ca devastatorul caz al Alexandrei să nu se mai repete, iar cadrele medicale să-şi înţeleagă pe deplin responsabilităţile nobilei misiuni la care s-au angajat, să nu uite niciodată jurământul pe care l-au depus, să arate mai multă empatie faţă de pacienţi şi să facă toate eforturile pentru a-i salva pe cei care au nevoie de ajutorul lor”, potrivit Agerpres.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE