Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE Copil mușcat de mai mulți câini pe o stradă din Botoșani, transportat în stare critică la spital

Un băiat de 10 ani care a fost mușcat de mai mulți câini pe o stradă din Botoșani a fost transportat în stare gravă la Spitalul pentru Copii "Sfânta Maria" din Iaşi. Potrivit medicilor, copilul are răni la nivelul feței, gâtului și a toracelui.

19/02/2023 , 21:56

Stăpânul celor trei câini a fost reținut pentru 24 de ore

Polițiștii au emis ordonanță de reținere, pentru 24 de ore, pe numele unui bărbat, de 45 de ani, din municipiul Botoșani. Acesta este cercetat pentru că nu a luat măsuri pentru a preveni atacul câinilor săi asupra copilului.

"În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că acesta, în calitate de proprietar al celor trei câini, care ar fi atacat un minor, în această dimineață, 19 februarie, nu ar fi luat măsurile necesare de prevenire a atacului respectiv, astfel, cele trei exemplare canine au ieșit de pe domeniul privat și au atacat victima care se deplasa pe drumul public.

Inițial, doar unul dintre cei trei câini a fost revendicat de proprietar, însă, din cercetări a reieșit faptul că și ceilalți doi îi aparțineau.

În urma leziunilor suferite, minorul a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Totodată, față de bărbat a fost luată măsura sancționării contravenționale cu amendă în cuantum de 5.000 de lei, pentru faptul că doi dintre câini nu erau identificați prin microcipare și nu erau sterilizați.

Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Botoșani.

De asemenea, din verificările efectuate de polițiști, a reieșit faptul că unul dintre câini, a fost înregistrat ca fiind introdus în padocul municipal, în luna mai 2022, ulterior, nu au fost identificate mențiuni de scoatere a acestuia din padoc sau predare proprietarului, motiv pentru care au fost extinse cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunii de neglijență în serviciu, pentru stabilirea împrejurărilor în care acesta a revenit la proprietar", se arată într-un comunicat al IPJ Botoșani.

Știrea inițială

Managerul spitalului "Sfânta Maria" din Iaşi, Alina Belu, a precizat că băiatul este în stare critică.

”Sunt leziuni importante, cu lipsă de ţesut. Pacientul este intubat şi ventilat mecanic, se află în stare critică. Va fi transferat către Secţia de terapie intensivă, pentru o acţiune multidisciplinară ce va avea ca prioritate salvarea sa şi reconstrucţia zonelor afectate de muşcături.

Cea mai importantă este stabilizarea hemodinamică, care este importantă pentru salvarea vieţii lui", a declarat Alina Belu, potrivit Agerpres.

De asemenea, medicii spun că rănile grave pun în pericol viața copilului.

Băiatul a fost atacat de trei câini pe strada Săvenilor din municipiul Botoşani. Iniţial, copilul a fost transportat la Spitalul Judeţean Botoşani.

Polițiști din cadrul IPJ Botoșani au deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de neluarea măsurilor legale pentru prevenirea atacului canin.

În urmă cu două zile, doi câini de luptă au atacat o femeie care se plimba cu câinele ei pe digul din zona Lacului Morii din Capitală. În aceeași zonă, urmă cu mai puţin de o lună, o femeie a fost ucisă de câini.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE