Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Delistarea unui produs românesc cu preţ mai mic va fi sancţionată cu 5% din cifra de afaceri. Anunțul făcut de Ministerul Agriculturii

Delistarea unui produs românesc, având un preț inferior celui importat ulterior de către retailer, ar putea fi penalizată cu 5% din cifra de afaceri, conform unui proiect legislativ în curs de elaborare la Ministerul Agriculturii, a anunțat miercuri ministrul Florin Barbu în cadrul dezbaterilor din Comisia economică a Senatului.

Ministrul a precizat că proiectul de lege va fi supus discuțiilor cu procesatorii pe 11 iunie și cu retailerii pe 12 iunie.

"În acea ordonanţă sau proiect de lege care va fi dezbătut în Parlamentul României sigur listarea se va face pentru toate produsele agroalimentare şi în cazul în care îndeplineşti condiţiile sanitar-veterinare şi de calitate şi se identifică faptul că un produs va fi delistat la un preţ mai mic decât cel achiziţionat contravenţia va fi destul de mare, va fi de 5% din cifra de afaceri.

Acesta este un punct din actul normativ la care lucrez. Deocamdată nu este finalizat. Într-o săptămână şi jumătate maxim o să avem la Ministerul Agriculturii o dezbatere atât cu procesatorii, cât şi cu retailerii şi, bineînţeles, şi în Parlamentul României pe această ordonanţă, pentru că ne dorim foarte mult şi eu îmi doresc foarte mult.

Niciodată statul nu ar putea interveni în piaţa aşa cum eu sunt acuzat de foarte multe publicaţii că aş fi Chavez, că aş fi Ceauşescu, sau toate lucrurile acestea, că intervin în piaţa liberă", a subliniat Florin Barbu.

Barbu a subliniat că legea privind plafonarea adaosului comercial începe să producă efecte, iar datele Consiliului Concurenței arată reduceri la raft între 8 și 32%. Raportul Consiliului Concurenței este transmis lunar Ministerului Agriculturii.

Reprezentanții Comisiei economice din Senat au discutat miercuri cu toate părțile implicate despre abuzurile comise împotriva brandurilor românești renumite, cum ar fi magiunul de Topoloveni și brânza de Ibănești, care sunt scoase de pe rafturi.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE