Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De ce Israelul amână operațiunea terestră din Fâșia Gaza. Explicațiile oferite de șeful Statului Major

Generalul-locotenent Herzi Halevi, șeful Statului Major al Armatei israeliene, a declarat că gruparea Hamas ”regretă” lansarea unui război împotriva Israelului și că operațiunea terestră din Fâșia Gaza a fost amânată din ”considerente tactice și strategice”, scrie publicația Times of Israel.

"Israelul se află într-un război care a fost lansat de grupul terorist Hamas. [Hamas] îl regretă deja", a declarat Halevi, la o conferință de presă organizată în apropierea graniței cu Fâșia Gaza.

”Ne-am pregătit pentru asta. IDF (forțele de apărare israeliene) și Comandamentul de Sud au pregătit planuri ofensive de calitate pentru a îndeplini obiectivele războiului”, a adăugat generalul Halevi, conform sursei citate.

Afirmațiile sale vin în contextul în care membrii grupării Hamas au lansat în continuare rachete spre sudul și centrul Israelului, în vreme ce militarii israelieni au lovit o serie de ținte Hamas din Fâșia Gaza.

Șeful Armatei Israelului a dat asigurări că militarii sunt pregătiți pentru ”ofensiva terestră și că o decizie va fi luată la nivel politic privind momentul și amploarea” acțiunii militare.

"Profităm de fiecare minut pentru a fi și mai pregătiți", a spus el. "Și cu fiecare minut care trece de partea cealaltă, lovim inamicul și mai mult: omorând teroriști, distrugând infrastructura, colectând mai multe informații pentru următoarea etapă... Acesta este statul nostru, casa noastră, și îl vom apăra prin toate mijloacele”, a mai spus generalul israelian.

Halevi a declarat că atacul comis de Hamas asupra a aproximativ 1.400 de israelieni la 7 octombrie "este fără precedent de la înființarea statului” israelian.

”Va necesita o schimbare fundamentală în realitatea noastră de securitate. Aceasta va avea un cost, inclusiv în ceea ce privește durata războiului. Acest război are o singură adresă: conducerea Hamas și toți cei care au acționat sub comanda sa. Aceștia vor plăti prețul pentru ceea ce au făcut”, a mai precizat generalul israelian, conform sursei citate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE