Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

David Popovici oferă fundițe aurii, făcute din medalia sa de aur, copiilor bolnavi de cancer

Publicat de: Euronews

David Popovici, multiplu campion mondial și european la natație, le-a împărțit copiilor bolnavi de cancer fundițe aurii, făcute din medalia de aur câștigată la Mondialele de la Budapesta, din 2022.

David Popovici s-a dus luni la spitalul Fundeni din București pentru a fi alături de micuții bolnavi de cancer. Înotătorul a prezentat panoul cu fundițele aurii realizate din medalia sa, în cadrul primului Program de Testare Genetică pentru Copiii cu Cancer.

Micuții s-au dus rând pe rând la el pentru a primi fundițele. Fundița aurie este simbolul universal pentru lupta împotriva cancerului pediatric.

Din medalia lui Popovici s-au făcut zeci de fundițe

Înotătorul român și-a donat în mai medalia de aur câștigată în proba de 200 m liber la Campionatele Mondiale de la Budapesta din 2022. Medalia a fost topită și transformată în zeci de fundițe aurii. Dublul campion mondial a declarat că toţi copiii bolnavi de cancer au nevoie de ajutor.

"Am ales să donez o medalie de suflet, foarte importantă pentru mine, către cei care au mai mare nevoie de ea, pentru ca speranţa să meargă mai departe. Adevărul este că, de departe, cel mai important campionat este campionatul vieţii, menţinerea sănătăţii. Copiii diagnosticaţi cu cancer au nevoie de susţinerea noastră. Talentele pe care le au, ambiţiile lor pentru viitor, dar mai ales temeritatea de care sunt nevoiţi să dea dovadă în lupta cu această boală fac din ei nişte oameni extraordinari. Pentru a fi cât mai mulţi cei care ajută aceşti copii, vă invit pe voi toţi să donaţi puţin din timpul vostru pentru a da un share programului #SperantaNuMoareDeCancer astfel încât să ajungă la cei care au cu adevărat nevoie. Credeţi-mă, fiecare dintre voi contează, fiecare share contează, fiecare copil contează, iar un gest normal din partea voastră poate însemna o şansă mare de supravieţuire pentru aceşti copii", a spus Popovici în mai, potrivit Agerpres.

#SperanţaNuMoareDeCancer este un program gratuit, în cadrul căruia pacienţii pediatrici recent diagnosticaţi cu cancer pot beneficia de unul dintre cele mai complexe teste de secvenţiere din lume pentru afecţiuni oncologice, care analizează mutaţiile a 523 de gene asociate cu multiple tipuri de cancer. Pe baza rezultatelor obţinute în urma testării, medicii oncologi vor putea să aleagă cele mai potrivite tratamente şi terapii pentru fiecare pacient, în funcţie de profilul mutaţional al tumorii.

Înotătorul român David Popovici a cucerit anul trecut două medalii de aur la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta, în probele de 100 şi 200 m liber. Popovici este al doilea înotător din toate timpurile care reuşeşte să câştige aur în aceste două probe la aceeaşi ediţie a Campionatelor Mondiale, după americanul Jim Montgomery, care a triumfat în 1973, la Belgrad.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE