Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cum să te răcorești pe timp de caniculă. Trucuri ieftine pe care să le folosești în propria casă

Prognoza meteo din Europa a dat peste cap viețile oamenilor, de câteva săptămâni, mercurul ajungând la peste 40 de grade Celsius chiar și în țările din nord.

În cazul în care aveam vreo îndoială că aceste temperaturi extrem de ridicate sunt rezultatul încălzirii globale, meteorologii notează că Spania și Portugalia sunt cu 7°C mai calde decât în ​​mod normal pentru această perioadă a anului - atingând un potențial 47°C în Sevilla.

Recordul actual al Regatului Unit (2019) de 38,7 C va fi probabil depășit până la începutul săptămânii viitoare. Dacă vrem să existe vreo speranță de a scăpa de acest pericol, trebuie să luăm măsuri imediate pentru combaterea schimbărilor climatice.

Totuși, pe termen foarte scurt, „a învinge căldura” e similar cu faptul de a menține temperatura corpului și a rămâne liniștiți.

Să te hidratezi este mai mult decât esențial. Iată 5 sfaturi de la Euronews Green pentru a simți răcoare acasă:

1. Ventilatoare în locul aerului condiționat

În primul rând, să ne adresăm elefantului din cameră: aerul condiționat. Este o soluție extrem de dezavantajosă, având în vedere că aceste bucăți de plastic și metal duc la scurgeri serioase de energie - folosind mai multă energie electrică decât orice alt aparat electrocasnic din casele noastre. Ventilatoarele sunt o opțiune mult mai bună și pot face față pentru a vă scăpa de temperaturile interioare insuportabile atunci când sunt poziționate corect. Configurarea ventilatorului din cameră, de la o fereastră deschisă este o modalitate de a crea un flux de aer de răcire.

2. Închide draperiile și jaluzelele

În mod similar, închideți draperiile și jaluzelele ferestrelor pentru a opri soarele să pătrundă prea mult. Țările din sudul Europei sunt de obicei mai bine echipate pentru acest lucru, cu obloane, dar există soluții rapide dacă știi că ai camere care se încălzesc rapid din cauza soarelui.

3. Bea băuturi care conțin mentă

O băutură rece sau fierbinte cu mentă este o soluție excelentă pentru a vă răcori, deoarece mentolul natural stimulează receptorii reci din organism. Este, de asemenea, o plantă care se întreține foarte ușor. Aceasta poate crește chiar pe pervazul ferestrei sau pe un petic din grădina.

4 .Folosește cearșafuri umede

De fapt, umezirea lucrurilor nu trebuie să fie doar o acțiune pentru noapte. Un tricou umed din bumbac poate oferi o oarecarealinare în timpul zilei, iar lăsând cearșafurile și hainele umede să se usuce în interior, va ajuta la scăderea temperaturii camerei.

5. Purtați haine largi

Apropo de haine, hainele largi sunt foarte recomandate în această perioadă. Fibrele naturale, cum ar fi bumbacul și inul, fac țesătura să fie mai respirabilă (de asemenea, sunt mai puțin dăunătoare vieții marine decât sinteticele, care eliberează microplastice la spălare).

Țesutura fibrelor biodegradabile absoarbe mai bine transpirația și ajută la circulația aerului în jurul corpului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE