Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Prognoza meteo pe 2 săptămâni: Vremea va fi caniculară în următoarele zile în aproape toată ţara

Publicat de: Bianca Chirilă

Vremea se va încălzi în următoarele zile şi în multe regiuni va fi chiar caniculară, iar probabilitatea de averse va fi mai mare, în aproape toată ţara, după 1 iulie, conform estimărilor Administraţiei Naţionale de Meteorologie pentru intervalul 27 iunie- 10 iulie.

Banat

În Banat, până în data de 1 iulie tendinţa vremii va fi de încălzire şi va deveni caniculară, cu o medie a temperaturilor maxime ce se va apropia de 38 de grade. Vor fi în creştere şi minimele termice, iar media lor va tinde spre 20 de grade. În zilele care vor urma valorile termice vor fi, în general, în scădere, astfel că la finalul intervalului de prognoză media maximelor va ajunge să se situeze între 28 şi 30 de grade, iar a minimelor între 14 şi 16 grade.

Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată după data de 1 iulie.

Crișana

Şi în Crişana, până în data de 1 iulie vremea se va încălzi, va deveni caniculară, iar media maximelor termice va ajunge să se situeze în jurul a 37 de grade. Vor creşte şi minimele termice, a căror medie va urca în dimineaţa zilei de 2 iulie până spre 19-20 de grade. În zilele următoare valorile termice vor începe să scadă, astfel că la finalul intervalului de prognoză media temperaturilor maxime se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar a minimelor între 13 şi 15 grade.

Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată începând cu data de 2 iulie.

Transilvania

În Transilvania, până spre finalul primei săptămâni vremea se va încălzi, iar din data de 29 iunie va deveni local caniculară, cu o medie a maximelor termice pe întreaga regiune de 34-35 de grade. Va creşte şi media minimelor termice, ce se va situa între 13 şi 16 grade. În zilele care vor urma valorile termice vor scădea treptat, iar la finalul intervalului de prognoză maximele vor ajunge în medie să se situeze în jurul a 26 de grade, iar media minimelor va avea valori între 12 şi 14 grade.

Vor fi averse în fiecare zi, până la finalul lunii iunie, pe suprafeţe mici, apoi pe arii mai
extinse.

Până în jurul datei de 1 iulie vremea se va încălzi şi în Maramureş, iar din 29 iulie, local, va fi şi caniculă, cu o medie a maximelor termice, pe întreaga regiune, în jurul a 35 de grade. Media minimelor termice va urca de la 15 grade în prima zi, până la 17-18 grade în dimineaţa zilei de 2 iulie. În zilele care vor urma valorile termice vor începe să scadă treptat, iar la finalul intervalului de prognoză media maximelor termice va ajunge să se situeze între 25 şi 27 de grade, iar a minimelor între 12 şi 14 grade.

Din data de 1 iulie vor fi averse aproape zilnic.

Moldova

În Moldova, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a intervalului, local caniculară în unele zile, dar mai ales în 29 şi 30 iunie, când media maximelor termice pe întreaga regiune va fi de 35-36 de grade. Ridicate vor fi şi minimele termice, iar cele mai mari medii ale lor se vor atinge între 30 iunie şi 3 iulie, când se vor situa între 8 şi 20 de grade.

Pe alocuri vor fi posibile averse aproape în fiecare zi.

Dobrogrea

Şi în Dobrogea vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit la această dată, iar valorile termice nu vor avea variaţii semnificative de-a lungul intervalului de prognoză. În general, media maximelor de temperatură va oscila între 28 şi 30 de grade, iar a minimelor între 19 şi 21 de grade. Pe alocuri vor fi averse, cu o probabilitate mai mare în ultimele zile ale lunii iunie şi din nou
după data de 5 iulie.

Muntenia

În Muntenia, vremea va fi călduroasă, chiar caniculară în unele zile, pe arii mai extinse fiind în 29 şi 30 iunie, precum şi în 5 şi 6 iulie, când maximele termice vor atinge în medie, în întreaga regiune, valori între 34 şi 36 de grade. Media minimelor termice va avea oscilaţii, în general, între 17 şi 19 grade.

Pe alocuri vor fi averse, cu o probabilitate mai mare până spre finalul lunii iunie şi din nou după data de 5 iulie.

Oltenia

În Oltenia, vremea va fi călduroasă, chiar caniculară în unele zile, pe arii mai extinse fiind în 29 şi 30 iunie, precum şi în 1 iulie şi în jurul datei de 6 iulie, când maximele termice vor atinge în medie, în întreaga regiune, valori între 34 şi 36 de grade. Media minimelor termice va avea oscilaţii, în general, între 17 şi 19 grade.

Probabilitatea de apariţie a averselor va fi mai ridicată în primele zile de prognoză, dar mai ales după data de 1 iulie.

La munte

La munte, vremea va fi mai caldă decât în mod normal la această dată. În general, media maximelor termice va avea valori între 19 şi 23 de grade, iar a minimelor între 11 şi 13 grade. Vor fi averse în fiecare zi, pe arii mai extinse după data de 1 iulie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE