Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cele mai frumoase experiențe sunt cele împărtășite, iar când suntem împreună pe același ritm pare că fericirea nu mai are margini. Jurnaliștii Euronews România au fost prezenți alături de voi la fiecare festival de muzică din România în 2023 și v-au transmis emoțiile și atmosfera de acolo.

Imagine Dragons, Iggy Pop, Macklemore, Florence and the Machine, printre artiștii care au venit în România în 2023

Cu siguranță, unul dintre cele mai memorabile concerte din vara care a trecut a fost cel al trupei Imagine Dragons pe scena principală de la UNTOLD. Atât publicul, cât și artiștii au fost copleșiți de emoții. Bucuria de a-și vedea trupa preferată s-a văzut pe fețele celor prezenți.

După o pauză de trei ani, Armin van Bureen a revenit pe scena UNTOLD. Le-a mulțumit fanilor și i-a adus mai aproape de el, chiar pe scenă.

Participant festival: „E ceva minunat! Îl iubesc, îl ador. Rege, efectiv! E euforic!”.

Și tot la Cluj, Electric Castle și-a deschis din nou porțile la Bonțida. Artistul american Macklemore a rămas surprins de ceea ce a găsit în România. S-a plimbat prin Cluj-Napoca, le-a spus fanilor din online despre experiență, iar pe scenă a oferit un adevărat spectacol îmbrăcat într-o cămașă tradițională.

Un moment legendar a fost și concertul lui Iggy Pop pe scena de la Electric Castle. La 76 ani, deținătorul premiului Grammy nu și-a arătat vârsta niciun moment în fața fanilor ajunși la Bonțida.

„Iggy Pop a fost motivul pentru care am luat bilet și anul ăsta. Are o vârstă înaintată și și-a dat sufletul pe scenă. Eu și grupul nostru ne-am bucurat super mult, a fost minunat”, a mărturisit un tânăr.

Aceeași atmosferă fantastică a fost și la malul mării la Neversea. J Balvin a revenit în România, iar mii de oameni au dansat pe ritmuri latino.

S-au bucurat de festivaluri și bucureștenii. La Summer Well, pe domeniul Știrbey, zeci de mii de oameni au fost fascinați de trupa Florence and the Machine. Au fost momente emoționante atunci când Florence, solista trupei, a coborât în public pentru a le mulțumi fanilor.

Și tot în acest an SAGA Festival a revenit printre avioane. Festivalul a avut loc la Romaero. În timp ce unele scene au fost amenajate în interiorul hangarelor, cea mai neobișnuită a fost chiar în interiorul unei schelet de avion.

„Este foarte interesant și mi-am depășit și fobia pentru avioane”.

DJ: „Niciodată n-am mai mixat niciodată, e prima dată când mixez într-un avion… E ca și cum mi-aș lua zborul”.

SAGA s-a remarcat și prin anularea concertelor a doi artiști principali. Rapperul Lil Nas și Whiz Khalifa n-au mai ajuns în București.

Vara anului 2024 aduce artiști cu renume mondial în România. Untold a anunțat deja prezența lui Sam Smith, iar la Electric Castle vine trupa britanică Massive Attack. Pe lângă festivaluri urmează și câteva concerte individuale. În iunie la București este așteptată legendara trupă Coldplay și tot aici va aduna mii de fani și Ed Sheeran.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE