Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Compania chineză Leapmotor urmează să producă mașini electrice în Italia. Ce prevede acordul cu Stellantis

Grupul Stellantis vrea să producă aproape 150.000 de mașini electrice accesibile la uzina Mirafiori din Torino, în baza unui acord cu producătorul chinez Leapmotor, relatează agenția Reuters.

Conglomeratul franco-italian a cumpărat 21% din acțiunile producătorului de mașini electrice Leapmotor, contra sumei de 1,6 miliarde de dolari. Cele două grupuri au anunțat înființarea unei societăți mixte în care Stellantis deține 51% din acțiuni și oferă producătorilor europeni din grup drepturi exclusive pentru a fabrica modele Leapmotor în afara Chinei.

Carlos Tavares, directorul executiv al grupului Stellantis, a declarat că mașinile electrice Leapmotor vor fi prezente pe piața europeană în maximum doi ani.

Producerea de modele Leapomotor în Italia va începe cel mai devreme în 2026, au precizat surse cu informații despre tranzacție pentru publicația Automotive News Europe.

Carlos Tavares a mai spus că grupul ar putea fabrica modele electrice Leapmotor în Italia "dacă ar exista o justificare comercială pentru acest lucru".

”Depinde doar de competitivitatea noastră în materie de costuri și de calitate. Deci este deschis pentru noi să profităm de această oportunitate la un moment dat", a spus el.

La uzina Mirafori de la Torino este produs modelul electric Fiat 500.

Atribuirea producției de automobile Leapmotor la Mirafiori ar putea ajuta Stellantis să îndeplinească un obiectiv, convenit cu Guvernul italian, de a crește producția grupului în această țară la un milion de vehicule până la sfârșitul deceniului, de la 750.000 în 2023.

Grupul Stellantis a declarat că obiectivul său de producție în Italia depinde de mai mulți factori, inclusiv de stimulentele publice pentru achiziționarea de automobile, de dezvoltarea unei rețele de încărcare electrică și de scăderea costurilor energiei.

De asemenea, BYD, cel mai mare producător de vehicule electrice din China, va construi o fabrică de automobile în Ungaria. Anunțul a fost făcut de compania chineză care are în plan să extindă pe piața europeană.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE