Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Opozantul rus Ilia Iaşin, mesaj din închisoare: "În accepţiunea lui Putin, aşa se afirmă puterea: cu omoruri, cruzime şi răzbunare”

Opozantul rus Ilia Iaşin, care este condamnat la opt ani şi jumătate de închisoare pentru că a denunţat invazia Rusiei în Ucraina, a transmis un mesa de după gratii după moartea lui Alexei Navalnîi.

El a jurat să-şi continue lupta împotriva preşedintelui Vladimir Putin, declarându-se convins că acesta a "ordonat" uciderea principalului oponent al Kremlinului, Aleksei Navalnîi.

”Atât timp cât voi respira, voi fi alături de poporul meu. Jur!"

"Atât timp cât inima îmi va bate în piept, voi lupta împotriva tiraniei. Atât timp cât voi trăi, nu mă voi teme de rău. Şi atât timp cât voi respira, voi fi alături de poporul meu. Jur!", a scris Ilia Iaşin într-o scrisoare difuzată marţi pe reţelele de socializare de apropiaţi ai săi.

Iașin mai spune că este "convins" că Vladimir Putin a "ordonat" uciderea lui Aleksei Navalnîi.

"Nu l-a omorât pur şi simplu, l-a ucis în mod demonstrativ”

"Nu l-a omorât pur şi simplu, l-a ucis în mod demonstrativ. În special înainte de alegeri (scrutinul prezidenţial din Rusia preconizat să se desfăşoare la mijlocul lunii martie) pentru ca nimeni să nu se îndoiască de implicarea lui Putin", afirmă Ilia Iaşin.

"În accepţiunea lui Putin, aşa se afirmă puterea: cu omoruri, cruzime şi o răzbunare demonstrativă. Aceasta nu este gândirea unui om de stat. Este gândirea unui şef de bandă", a mai precizat opozantul rus.

Ilia Iaşin era vechi prieten cu Alexei Navalnîi

"Aleksei va rămâne în istorie ca un om de un curaj excepţional, care a luptat pentru ceea ce credea. A mers înainte sfidând frica şi moartea. A mers înainte zâmbind şi ridicându-şi mândru capul. Şi a murit ca un erou!", spune Iaşin, aducându-i un elogiu.

"Putin va rămâne un om mic care a obţinut o putere imensă din întâmplare", a continuat el.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE