Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Chinezii de la Nio lansează mașina electrică de lux cu care vor să rivalizeze Maybach și Porsche

Nio a prezentat sâmbătă un nou model de mașină electrică din clasa de lux, cu care își propune să rivalizeze cu producători precum Maybach și Porsche. Compania chineză mizează pe tehnologia pe care a dezvoltat-o, în contextul războiului prețurilor și a scăderii cererii de pe piața auto care a afectat profiturile, relatează agenția Reuters.

Modelul electric ET9 este o berlină poziționată în aceeași clasă cu modele ale Maybach, divizia de lux a Mercedes Benz, sau din seria Porsche Panamera. Noua mașină ar urma să fie livrată în primul trimestru al anului 2025 și va avea un preț de aproape 113.000 de dolari, a anunțat William Li, directorul executiv și fondator al companiei Nio, conform sursei citate.

Ce dotări va avea Nio ET9

Autoturismul va fi dotat cu semiconductorul pentru conducere autonomă dezvoltat de Nio, cu un sistem de propulsie electrică de 900 de volți și baterii cu celule de mare capacitate, ce permit încărcarea rapidă, a declarat Li.

De asemenea, directorul executiv al Nio a prezentat un șasiu prevăzut cu o tehnologie de suspensie despre care susține că este mai performantă decât cea regăsită pe modele Porsche Panamera. De altfel, start-up-ul american ClearMotion, în care a investit Nio Capital, firma de capital de risc a lui Li, va furniza această tehnologie.

Bateriile mașinilor electrice Nio vor putea fi schimbate în spații speciale

De asemenea, Nio a anunțat că vrea să instaleze încă 1.000 de stații pentru schimbarea bateriilor și să își dubleze numărul de stații publice de încărcare în 2024 în China. Compania mizează pe o astfel de tehnologie și infrastructură pentru ca mașinile electrice pe care le construiește să devină mai atractive pe piață și pentru a-și crește profitul.

În luna decembrie, Nio a obținut o nouă investiție de 2,2 miliarde de dolari de la CYVN Holdings, un fond de investiții susținut de Abu Dhabi. Aceasta este cea mai mare sumă investită anul acesta într-o companie chineză de vehicule electrice.

Săptămâna aceasta, BYD, cel mai mare producător de vehicule electrice din China, a anunțat că va construi o fabrică de automobile în Ungaria.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE