Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

China vrea să devină lider pe piața mașinilor electrice. Două din trei mașini vândute la nivel global au fost fabricate în țara asiatică

China încearcă să cucerească piața mondială a mașinilor verzi. La Shanghai este organizat un salon auto la care vor fi prezentat 70 de modele de vehicule electrice. Participă companii chineze și europene care promit automobile verzi care au și viteză, și baterie cu o autonomie înaltă.

Anul trecut, două din trei mașini electrice vândute la nivel global au fost produse în China. Pe de altă parte, producătorii chinezi sunt impulsionați pe partid să crească mereu producția și cotele de vânzări. Cel mai mare producător de mașini electrice, compania BYD, a vândut anul trecut aproape două milioane de mașini, electrice, plug-in sau hibride și a devenit al doilea cel mai mare producător de vehicule electrice din lume. Anul acesta, a prezentat la salonul din Schanghai două modele noi.

Zhang Zhou, director general BYD Haiyang: ”Destroyer 07 nu este doar primul super sedan din clasa B de la Haiyang, ci și un produs de succes pe care l-am lansat pentru piața tradițională de mașini de dimensiuni medii.”

BMW a prezentat la salonul auto din China noul I7 M70. Cel mai rapid model electric accelerează până la 100 de kilometri pe oră în doar 3,7 secunde. Producătorul german estimează că în acest an, vehiculele electrice vor reprezenta 15 la sută din vânzări.

Oliver Zipse, președintele Consiliului de Administrație BMW: ”I7 M70 este punctul de atracție al standului pe care îl avem la salonul international din Shanghai. MUSCA Mesajul nostru este unul clar: BMW atinge cotații maxime pe electric.”

Iar Volkswagen a prezentat la Shanghai noul ID.7 Vizzion. Producătorul susține că bateria are o autonomie de 700 de kilometri.

Din cele 100 de modele noi care vor fi prezentate la Salonul auto din Shanghai, 70 vor fi electrice, potrivit organizatorilor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE