Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Comisia Europeană îi cere lui Taylor Swift să mobilizeze tinerii alegători înaintea alegerilor europene

Bruxelles-ul i-a cerut vedetei americane Taylor Swift să mobilizeze tinerii alegători înainte de alegerile pentru Parlamentul European.

Neașteptata solicitare a fost exprimată miercuri dimineață, în timp ce Margaritis Schinas, unul dintre vicepreședinții Comisiei Europene, a prezentat o comunicare despre Anul European al Tineretului, care a avut loc în 2022.

Schinas a vorbit despre "importanța ca tinerii europeni să participe la alegerile europene din acest an", programate să aibă loc între 6 și 9 iunie. Experții anticipează o vară crudă pentru UE, deoarece extrema dreaptă face progrese în sondajele de opinie.

"Acum este momentul ca ei (tinerii) să aibă un cuvânt de spus la urne, să atribuie laude sau reproșuri asupra politicilor europene. Și, prin urmare, cred că este crucial să avem, așa cum am avut în 2019, un nivel ridicat de participare a tinerilor europeni la alegerile din iunie", a spus el.

Schinas a invocat apoi numele lui Swift pentru a-și sublinia punctul de vedere.

"Doar ca să vă dau un exemplu: Taylor Swift, în septembrie anul trecut - a făcut un apel pe rețelele de socializare către tinerii americani să se înregistreze la vot. A doua zi după postarea ei, 35.000 de tineri americani se înregistraseră pentru a vota", a spus el, referindu-se la mesajul scurt pe care Swift l-a împărtășit anul trecut pe contul său de Instagram, care are peste 270 de milioane de urmăritori.

Postarea, care a inclus un link către Vote.org, a venit în mijlocul turneului Eras Tour al lui Swift, un spectacol senzațional de trei ore care aduce un omagiu întregii sale discografii și care a devenit deja turneul de concerte cu cele mai mari încasări din istorie.

Succesul uimitor a determinat revista Time Magazine să o încoroneze pe Swift drept Persoana Anului 2023, prima dată când un muzician a obținut acest titlu râvnit, și a determinat o avalanșă de analize privind impactul economic și cultural al turneului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE