Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ciolacu: Sunt ferm convins că domnul Geoană va candida la prezidenţiale. Am crezut că se ocupă cu războaiele

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că este ”ferm convins” că Mircea Geoană va candida la alegerile prezidențiale. Liderul PSD l-a acuzat pe actualul secretar general al NATO că este ”în campanie”, în loc să se ocupe de războiul din Ucraina și de cel din Orientul Mijlociu.

Președintele PSD a precizat că nu a avut nicio discuție cu Mircea Geoană despre situația de criză de securitate.

”Avem două conflicte, avem un război în Ucraina, avem un conflict în Orientul Mijlociu şi avem România. Statul român şi România are şansa de a avea secretarul general adjunct la NATO, pe domnul Mircea Geoană.

Am crezut că domnul Geoană se ocupă cu războaiele, cu asta se ocupă NATO, nu cu lansări de cărţi. Am înţeles. Domnul Geoană este în campanie”, a declarat Marcel Ciolacu, duminică, la postul Antena 3, conform Agerpres.

Ciolacu: Geoană va candida. Eu nu sunt ironic

”Domnul Geoană va candida. Eu nu sunt ironic, dar eu presupun că românii aşteaptă în primul rând de la mine să vorbesc de ce fac la Guvern. Dar, eu cu domnul, cu românul Mircea Geoană nu am avut nicio discuţie în ceea ce priveşte situaţia de criză de securitate în care ne aflăm. Credeţi-mă că am avut cu toţi responsabilii din domeniu",a menționat președintele PSD, întrebat în legătură cu o posibilă intenţie a lui Mircea Geoană de a candida la preşedinţie.

Ciolacu a mai susținut că a avut discuţii pe tema securităţii ”cu toată lumea, mai puţin cu domnul Geoană, românul”.

”Am înţeles. Domnul Geoană este în campanie, lansează cărţi şi lumea îl roagă să candideze. (...) Foarte bine, dar sunt ferm convins că va candida. Sunt ferm convins că domnul Geoană va candida. Foarte bine pentru democraţie”, a punctat liderul PSD.

Săptămâna trecută, Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a declarat că nu este interesat de nicio funcție la nivelul Uniunii Europene sau la nivel internațional, ci își propune să ”dea înapoi” României ceea ce consideră că are nevoie.

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a explicat că este ”tot mai aproape de o decizie” în legătură cu o candidatură la alegerile prezidențiale. În opinia sa, candidatura la președinție este o ”decizie masivă”, pe care o va lua după summitul NATO de la Washington (9-11 iulie).

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, conduce în clasamentul politicienilor în care românii au încredere. De asemenea, președintele Klaus Iohannis este personalitatea cu cea mai mare notorietate din România, arată datele unui sondaj realizat de INSCOP Research, la comanda News.ro, la începutul lunii februarie.

Calendarul alegerilor din 2024

Alegerile 2024 în România au o miză importantă. Românii vor fi chemați la urne să aleagă primarii, consiliile locale/județene, europarlamentarii, parlamentarii și președintele României.

Coaliția a stabilit calendarul alegerilor din 2024 în România. Alegerile locale și cele europarlamentare au fost comasate, iar alegerile prezidențiale au fost devansate.

9 iunie 2024 - alegeri locale și alegeri europarlamentare;

15 și 29 septembrie 2024 - alegeri prezidențiale (surse);

8 decembrie 2024 - alegeri parlamentare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE