Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, de la orele 8.30 și 20.00, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Șase morți, inclusiv un copil, în incendiul de la pensiunea din Prahova. Autoritățile au deschis dosar penal

  • Un incendiu puternic a izbucnit, marţi dimineaţă, la pensiunea Ferma Dacilor din comuna prahoveană Gura Vadului, sat Tohani. Un copil și cinci adulți au fost găsiți morți de pompieri. Trei persoane sunt în continuare date dispărute.
  • În pensiune erau cazate 26 de persoane. 18 dintre acestea s-au autoevacuat înainte de sosirea echipajelor de pompieri. Incendiul a fost lichidat după aproape șapte ore.
  • Autoritățile au anunțat că a fost extrasă cea de-a șasea victimă carbonizată (deocamdată nu se poate preciza dacă este adult sau minor). Se continuă acțiunea de căutare.

Citește mai mult despre incendiul de la pensiunea Ferma Dacilor.

Echipamente noi pentru polițiști: Elicoptere, aparate drugtest și autospeciale cumpărate din fonduri europene

  • Polițiștii au noi echipamente pentru monitorizarea traficului și pentru depistarea șoferilor care încalcă legea.
  • Printre acestea, sunt și patru elicoptere cu ajutorul cărora vor avea date despre trafic în timp real din aer. Toate echipamentele noi au fost cumpărate din fonduri europene, iar scopul acestora este reducerea numărului de accidente grave care au loc pe șoselele din România.
  • Țara noastră este, de mai mulți ani, pe primul loc în Uniunea Europeană la decese în astfel de accidente.

Citește mai mult despre noile echipamente ale polițiștilor.

Ucraina a distrus o navă de război a Rusiei, în apropiere de Crimeea

  • Ucraina a distrus o navă de război a flotei ruse din Marea Neagră. Potrivit autorităților de la Kiev, nava ar fi fost lovită în timpul unui atac aerian asupra portului Feodosia din peninsula anexată Crimeea.
  • Moscova a confirmat bombardamentele și spune că este vorba de o navă mare de desant. Pe de altă parte, Armata rusă a anunțat ocuparea orașul ucrainean Marinka din regiunea Donețk.
  • Ministerul Apărării de la Moscova a recunoscut că nava a fost avariată și a anunțat că Armata rusă ar fi doborât cele două avioane ucrainene, care au bombardat portul din Crimeea, transmite agenția RIA Novosti. De asemenea, administrația din peninsula Crimeea a confirmat atacul în care un om a murit, iar alți doi au fost răniți. Mai multe clădiri au fost avariate.

Citește mai mult despre acțiunea militarilor ucraineni, în apropiere de Crimeea.

Un autobuz STB a luat foc în cartierul Drumul Taberei. STB verifică tot parcul de vehicule Otokar

  • Societatea de Transport București (STB) a anunțat că va verifica toate autobuzele marca Otokar, în contextul în care un vehicul aferent liniei de noapte N121 a luat foc marți dimineață, relatează Buletin de București.
  • Autobuzul marca Otokar Kent C a luat foc marți dimineață, iar imagini cu vehiculul distrus de flăcări au fost surprinse în zona Romancierilor, din cartierul Drumul Taberei. Din imaginile distribuite pe Facebook reiese că autobuzul STB a ars complet, inclusiv partea din spate care adăpostește motorul.
  • La autobuzele Okotar din flota STB au fost raportate nu mai puțin de 26.035 de defecțiuni tehnice în perioada 1 decembrie 2018 – 28 februarie 2023, potrivit Gândul.ro. Principalele defecțiuni înregistrate la autobuze sunt la instalațiile electrice, ușile de acces, sistemele de climatizare (încălzire/aer condiționat) și instalațiile de răcire motor.

Citește mai mult despre cauza incendiului la autobuzul STB.

Protestele din Serbia continuă. Manifestanții au aruncat cu pietre în forțele de ordine

  • Protestele continuă în Serbia, pentru a doua zi la rând. Sute de tineri au ieșit în stradă pentru a cere repetarea alegerilor. Ei au amenințat că vor bloca drumuri și poduri dacă nu le vor fi respectate revendicările.
  • Între timp, autoritățile au anunțat că aproape 40 de protestatari au fost arestați. Aceștia ar fi aruncat cu pietre în forțele de ordine. Cel puțin opt polițiști au fost răniți.
  • Protestele din Serbia au izbucnit după ce au fost publicate rezultatele alegerile parlamentare și locale organizate acum două săptămâni. Opoziția acuză fraudarea scrutinului pentru Primăria orașului Belgrad.

Citește mai mult despre protestele din Serbia.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE