Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un autobuz STB a luat foc în cartierul Drumul Taberei. STB verifică tot parcul de vehicule Otokar

Societatea de Transport București (STB) a anunțat că va verifica toate autobuzele marca Otokar, în contextul în care un vehicul aferent liniei de noapte N121 a luat foc marți dimineață, relatează Buletin de București.

”La momentul respectiv, în autobuz nu se aflau călători. Șoferul a apelat serviciul 112 în momentul în care nu a putut stinge flăcările cu extinctorul din dotare. Toate autobuzele model Otokar din flota STB vor fi verificate în urma acestui incident”, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei, Alexandru Ichim, potrivit sursei citate.

Autobuzul marca Otokar Kent C a luat foc marți dimineață, iar imagini cu vehiculul distrus de flăcări au fost surprinse în zona Romancierilor, din cartierul Drumul Taberei. Din imaginile distribuite pe Facebook reiese că autobuzul STB a ars complet, inclusiv partea din spate care adăpostește motorul.

La autobuzele Okotar din flota STB au fost raportate nu mai puțin de 26.035 de defecțiuni tehnice în perioada 1 decembrie 2018 – 28 februarie 2023, potrivit Gândul.ro. Principalele defecțiuni înregistrate la autobuze sunt la instalațiile electrice, ușile de acces, sistemele de climatizare (încălzire/aer condiționat) și instalațiile de răcire motor.

În 2018, Primăria Capitalei, condusă la acea vreme de Gabriela Firea, a cumpărat aproximativ 400 de autobuze marca Otokar, din Turcia, în urma unei licitații.

La sfârșitul lunii noiembrie, primarul general Nicușor Dan a anunțat că 100 de autobuze electrice, achiziționat de Municipalitate, vor circula în Capitală.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE