Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

VIDEO. Două tramvaie s-au ciocnit în București. Directorul STB spune că vatmanul care conducea tramvaiul Imperio este vinovat

Un tramvai Imperio a deraiat pe șoseaua Giurgiului din Capitală și a intrat în coliziune cu unul mai vechi, care circula din sens opus, luni după-amiază.

Două linii de transport au fost afectate, iar circulația tramvaielor de pe liniile 7 și 24 a fost blocată. În urma incidentului niciun călător nu a fost rănit, transmit oficialii STB.

Compania de transport spune că a declanșat o anchetă în acest caz. Din primele cercetări reiese ca tramvaiul Imperio a trecut peste un corp metalic care era pe șină și a deraiat. În urma deraierii a intrat in coliziune cu un alt tramvai de generație mai veche.

Directorul STB: Vatmanul tramvaiului Imperio este vinovat

Directorul STB recunoaște că de peste 40 ani nu au fost modernizate mai multe tronsoane ale liniilor de tramvai și spune că vor fi reabilitate în perioada următoare. În legătură cu ciocnirea celor două tramvaie, Adrian Criț spune că vinovat ar fi vatmanul de pe tramvaiul Imperio, care nu ar fi adaptat viteza în curbă, iar prima măsură luată este ca acesta să nu mai conducă noile modele de tramvaie.

Adrian Crit, director STB: "Există tronsoane în Capitală unde, din păcate, nu a avut loc o modernizare a liniilor de tramvai de peste 40 de ani. Sunt probleme și cu infrastructura, sunt probleme și cu componenta de resure umane. Există angajați care nu pot să fie considerați model de noi. Adică la ieșirea din curbă să ieși cu 20 de km/h cu un tramvai și atunci când întâlnești un obstacol să nu sesizezi că ai această viteză, ba mai mult, să accelerezi până ajungi la 30 de km/h este deja un risc major pentru manipulantul tramvaiului cât și pentru pasageri.

S-a luat decizia ca acest vatman să nu mai conducă tramvaiul Imperio.

Lipsa școlilor profesionale și lipsa experienței își spune cuvântul. Acești vatmani trec de pe niște tramvaie generația anilor 70 și conduc niște tramvaie moderne. Există riscul ca el să iasă de pe calea de rulare."

Duminică, un autobuz a fost străpuns de o șină de tramvai

Nu este primul incident de acest gen. În luna mai două tramvaie, dintre care unul Imperio, s-au tamponat pe Șoseaua Giurgiului. Nu au fost victime.

Iar în weekend podeaua unui autobuz STB a fost străpunsă de o șină de tramvai.

Incidentul a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe strada Călărași, în apropierea stației Alexandru Sihleanu. Autobuzul de noapte N109 se îndrepta spre centrul Capitalei, în momentul în care o bucată de cornier din șina de tramvai s-a desprins și a distrus podeaua autobuzului.

Contactați de Euronews România, reprezentanții STB au transmis că ”s-a constituit o comisie tehnică de analiză a evenimentului” și că ”nu au fost călători răniți”.

Oficialii STB au mai spus că principalele cauze ale deraierilor sunt liniile uzate, prezența unor obiecte dure pe șine, neadaptarea vitezei în curbă, înscrierea greșită pe macaz și deteriorarea terasamentului din cauza gazonului montat între linii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE