Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

VIDEO. Cum arată noile tramvaie Imperio care vor circula pe linia 41

Publicat de: Euronews

Noile tramvaie Imperio produse la Astra Arad vor circula pe linia de tramvai 41 care traversează Bucureștiul din Ghencea până în Piața Presei de astăzi, 10 decembrie. Inaugurarea este făcută de primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.

Cele mai moderne tramvaie din București

Sunt cele mai moderne tramvaie care circulă în București. Acestea au o serie de avantaje pentru călători: prize USB pentru alimentarea dispozitivelor mobile, Wi-Fi gratuit, sistem de aer condiționat și încălzire care permit reglarea automată a temperaturii, o nouă generație de validatoare, la fiecare ușă, pentru plata călătoriei atât cu cardul bancar, cât și cu telefonul.

VEZI GALERIA
5 imagini

Sursa foto: Facebook/Societatea de Transport București - STB SA

În aceste tramvaie oamenii pot urca și coborî mai ușor datorită podelei total coborâte și a celor cinci uși duble de acces.

Mai există o noutate în ceea ce privește acest tip de tramvaie. Fiecare tramvai va avea controlor dedicat, responsabil și cu partea de monitorizare a activităților pe parcursul întregii zile. Aceasta pentru a preveni vandalismul și distrugerea tramvaielor precum și pentru plata călătoriei.

15 tramvaie Imperio vor opri începând de astăzi, 10 decembrie, în cele 15 stații de pe linia 41 din București. Linia de tramvai 41, supranumită Metroul ușor, este prima linie de tramvai concepută a avea un regim de circulație prioritar față de traficul rutier. De astăzi pe acest traseu se va circula nu numai rapid ci și comod.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE