Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ucraina a distrus o navă de război a Rusiei, în apropiere de Crimeea

Ucraina a distrus o navă de război a flotei ruse din Marea Neagră. Potrivit autorităților de la Kiev, nava ar fi fost lovită în timpul unui atac aerian asupra portului Feodosia din peninsula anexată Crimeea. Moscova a confirmat bombardamentele și spune că este vorba de o navă mare de desant. Pe de altă parte, Armata rusă a anunțat ocuparea orașul ucrainean Marinka din regiunea Donețk.

Ministerul Apărării de la Moscova a recunoscut că nava a fost avariată și a anunțat că Armata rusă ar fi doborât cele două avioane ucrainene, care au bombardat portul din Crimeea, transmite agenția RIA Novosti. De asemenea, administrația din peninsula Crimeea a confirmat atacul în care un om a murit, iar alți doi au fost răniți. Mai multe clădiri au fost avariate.

Atacul ucrainenilor asupra flotei ruse din Marea Neagră vine după ce, săptămâna trecută, Armata Kievului a reușit să doboare cinci avioane ale rușilor, inclusiv dintre cele mai moderne.

Pe de altă parte, Armata rusă avansează pe frontul din estul Ucrainei. Ministrul rus al Apărării l-a informat pe liderul de la Kremlin că trupele ruse ar fi reușit să ocupe orașul Marinka, un punct strategic pe frontul din Donețk.

Televiziunea de la Moscova a arătat imagini cu soldați ruși printre clădiri distruse, care ar fi fost filmate în Marinka. Orașul a fost distrus în totalitate.

Serghei Șoigu, ministrul rus al Apărării:Eliberarea așezării (n.r. orașului Marinka) reduce capacitățile de apărare ale Forțelor Armate ucrainene și ne oferă oportunități pentru acțiuni ulterioare în această direcție. Ceea ce este, de asemenea important, au mutat semnificativ atacurile de artilerie de la Donețk mai spre vest”

Vladimir Putin, președintele Rusiei: ”Vreau să felicit, acesta este un succes. În al doilea rând, și cel mai important, transmiteți cele mai calde felicitări și cuvinte de mulțumire tuturor soldaților, personalului militar care a participat în momente diferite, în diferite etape la luptele pentru eliberarea orașului Marinka”

Armata Kievului recunoaște că trupe ruse au intrat în oraș, dar spune că nu poate fi vorba despre ocuparea acestuia atât timp cât soldații ucrainenii încă sunt prezenți la periferia orașului și continuă luptele.

În ultima perioadă, Moscova și-a intensificat atacurile de pe front în condițiile în care Ucraina se confruntă cu scăderea ajutoarelor militare oferite de partenerii occidentali.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE