Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Pensiunea Ferma Dacilor din Tohani, Prahova nu avea autorizație de securitate la incendiu. Cabana, vizată de un control în 2019

Pensiunea Ferma Dacilor din satul Tohani, județul Prahova, unde marți dimineață a izbuncit un incendiu puternic, nu avea autorizație de securitate la incendiu, a transmis ISU Prahova.

Mai mult decât atât, cabana a fost vizată de o verificare pe fond, în anul 2019, în urma căreia inspectorii au aplicat șase avertismente proprietarului pensiunii, Cornel Dinicu.

”Pentru obiectivul vizat a fost efectuată o verificare pe fond în anul 2019, fiind identificate 6 nereguli, dintre care una a fost remediată pe timpul controlului și au fost aplicate 6 avertismente. La momentul verificării nu au fost puse la dispoziția inspectorilor documente din care să rezulte momentul punerii în funcțiune, pentru a se stabili necesitatea solicitării și obținerii avizului/autorizației de securitate la incendiu.”, a transmis ISU Prahova.

Cinci morți în incendiul de la pensiunea Ferma Dacilor din Prahova

În urma incendiului de la pensiunea Ferma Dacilor din Prahova, cinci persoane au murit (un copil și patru adulți). În cabana, la momentul izbucnirii incendiului, se aflau 26 de persoane. 18 dintre acestea s-au autoevacuat înainte de sosirea echipajelor de pompieri. Două persoane cu arsuri minore au fost transportate la spital.

Trei persoane sunt în continuare date dispărute. Intervenția pompierilor a fost îngreunată de faptul că mansarda era din lemn iar în apropiere era depozitat material lemnos.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE