Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Sabrina Ionescu, starul WNBA de origine română, duel cu Stephen Curry. Doar trei puncte au făcut diferența la NBA All-Star weekend

  • Stephen Curry, vedeta echipei americane de baschet Golden State Warriors, și Sabrina Ionescu, starul WNBA de origine română de la New York Liberty, s-au întrecut la aruncări de trei puncte în cadrul NBA All-Star Weekend, eveniment care a avut loc în Indianapolis.
  • Sabrina Ionescu a fost prima care a aruncat la coş. Inițial, urma să arunce de la linia de trei puncte din WNBA, adică de la 6,75 metri, însă a decis să o facă împotriva lui Curry de la 7,24 m, distanța arcului din NBA.
  • După doar un minut, ea a obținut 26 de puncte.

Află dacă Sabrina Ionescu, starul WNBA de origine română, a câștigat duelul cu Stephen Curry.

Stadiul lucrărilor la Podul Grant. Nicuşor Dan: S-a finalizat hidroizolaţia şi s-au turnat două straturi de asfalt

  • Primarul general Nicușor Dan a anunțat duminică faptul că s-a finalizat hidroizolația și că s-au turnat două dintre cele trei straturi de asfalt în zona în care se fac lucrări de reabilitare la Podul Grant.
  • Municipalitatea a atras atenția că lucrările de reabilitare sunt necesare, în condițiile în care expertiza realizată în anul 2017 a relevat că starea podului este nesatisfăcătoare.
  • Primăria Capitalei a început reparațiile Podului Grant în 2019, dar lucrările au fost suspendate în 2020, la doar 33% execuție, pentru că municipalitatea a rămas fără fonduri.

Citește mai multe detalii despre când vor fi gata lucrările la Podul Grant.

Fermierii protestatari au adus o vacă și un tractor la slujba oficiată la Vatican de Papa Francisc

  • Fermierii italieni au adus o vacă și un tractor la slujba de duminică oficiată în Piața Sfântul Petru de la Vatican.
  • Ei au motivat că binecuvântarea Papei Francisc le va da puterea de a găsi soluții la problemele lor, pe fondul protestelor agricultorilor care au avut loc în mai multe state europene.
  • Pentru a-și exprima nemulțumirile, agricultorii s-au dus cu tractorul și vaca Ercolina II și la festivalul Sanremo.

Află motivul pentru care fermierii protestatari s-au putut duce cu o vacă și un tractor la slujba oficiată la Vatican.

Israelul se opune în mod oficial recunoașterii unui stat palestinian. Motivul invocat de Guvernul Netanyahu

  • Guvernul israelian a luat duminică o ”decizie declarativă” prin care, în mod oficial, se opune ''recunoaşterii unilaterale'' a unui stat palestinian.
  • Documentul aprobat de premierul Benjamin Netanyahu prevede că un acord privind statalitatea palestiniană poate fi obținut doar prin negocieri directe.
  • Discuțiile pentru a pune în practică soluția celor două state - cel israelian și cel palestinian format din Cisiordania și Fâșia Gaza - sunt blocate din 2014.

Află din ce motiv se opune Israelul recunoașterii unui stat palestinian.

Rusia anunță cucerirea orașului Avdiivka din Ucraina, cu câteva săptămâni înaintea alegerilor prezidențiale

  • Rusia a anunțat duminică faptul că deține în totalitate controlul asupra orașului Avdiivka, după retragerea trupelor ucrainene.
  • Cu toate acestea, Moscova a semnalat că unele trupe ucrainene stau ascunse în continuare într-o fabrică de cocs din localitate.
  • Cucerirea Avdiivka este considerată cea mai mare victorie a Rusiei de la capturarea orașului Bahmut în mai 2023 și are loc la aproape doi ani de când președintele Vladimir Putin a ordonat invadarea Ucrainei.

Vezi de ce cucerirea orașului Avdiivka din Ucraina ar putea crește moralul rușilor înaintea alegerilor prezidențiale.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE