Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Sabrina Ionescu, starul WNBA de origine română, duel cu Stephen Curry. Doar trei puncte au făcut diferența la NBA All-Star weekend

Stephen Curry, vedeta echipei americane de baschet Golden State Warriors, a câştigat duelul cu Sabrina Ionescu, starul WNBA de origine română de la New York Liberty, la aruncări de trei puncte în cadrul NBA All-Star Weekend, eveniment care a avut loc sâmbătă în Indianapolis. Stephen Curry a fost în formă și a câștigat confruntarea, la o diferență de doar trei puncte .

Sabrina Ionescu a fost prima care a aruncat la coş. Inițial, Ionescu urma să arunce de la linia de trei puncte din WNBA, adică de la 6,75 metri, însă a decis să o facă împotriva lui Curry de la 7,24 m, distanța arcului din NBA, notează GSP.

După doar un minut a obținut 26 de puncte.

În schimb, Stephen Curry a trimis mingea în coș la 9 dintre ultimele 10 aruncări, cumulând 29 de puncte.

Curry, vedeta Golden State Warriors și cel mai bun aruncător de trei puncte din istoria NBA, a învins-o Sabrina pe Ionescu la NBA All-Star Weekend, primul acest eveniment de tipul ”el vs. ea”, potrivit The Associated Press.

"A fost perfect pentru noi să oferim un astfel de spectacol. Atât de multă emoție pe cât de mult poți să construiești într-un timp atât de scurt cu doi mari marcatori care se luptă între ei. Este ceva de care ne vom aminti multă vreme”, a declarat Stephen Curry.

În 2023, Sabrina Ionescu, una dintre vedetele baschetului american de origine română, a stabilit un record greu de egalat la concursul All Star Game Woman NBA. A înscris 37 de puncte, doborând recordul deținut la acea vreme de Curry.

De aici a venit și ideea aceste provocări - un duel Stephen vs. Sabrina la NBA All-Star Weekend

"Să sperăm că nu este ultima dată când facem acest lucru", a spus Ionescu.

Atât fanii NBA, cât și cei WNBA au fost primit un entuziasm această confruntare, motiv pentru care Stephen Curry și Sabrina Ionescu au discutat despre atragerea mai multor parteneri pentru All-Star week-end 2025, când evenimentul va fi găzduit în San Francisco.

Cine este Sabrina Ionescu

Sabrina Ionescu, în vârstă de 26 de ani, s-a născut în California. În anul 2020, a fost desemnată de Associated Press cea mai bună jucătoare la nivel universitar.

În 2020 s-a alăturat echipei New York Liberty. Tatăl baschetbalistei a părăsit România în timpul Revoluţiei din 1989, fiind urmat de soția sa șase ani mai târziu. Cei doi au dublă cetățenie româno-americană.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE