Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Prima statuie în onoarea lui Kobe Bryant, dezvelită de LA Lakers. Kareem Abdul-Jabbar: ”Ne inspiră pe toți să ne străduim să fim cei mai buni"

Clubul de baschet Los Angeles Lakers a dezvelit prima statuie a fostului mare jucător Kobe Bryant. Înalt de cinci metri, monumentul realizat din bronz a fost amplasat în faţa sălii Crypto.com Arena, la peste patru ani de la moartea legendarului baschetbalist, într-un accident de elicopter.

Statuia de aproape două tone îl înfățișează pe Kobe Bryant în tricoul său alb cu numărul 8, cu degetul arătător îndreptat spre cer, în timp ce părăsea trenul după meciul din ianuarie 2006 împotriva celor de la Toronto Raptors, când a reușit performanța de a înscrie 81 de puncte.

Vanessa, văduva regretatului Kobe Bryant, a afirmat, în timpul ceremoniei de inaugurare, că această statuie este prima dintre cele trei care vor fi realizate în onoarea legendarului baschetbalist care a fost de cinci ori campion NBA și cel mai bun marcator din istoria LA Lakers.

"Acest moment nu este doar pentru Kobe, ci pentru toţi cei care l-au susţinut de-a lungul anilor", a spus Vanessa Bryant.

O altă statuie îl va înfățișa pe Kobe Bryant în tricoul cu numărul 24, pe care l-a purtat în a doua parte a carierei sale, o a treia îl va reprezenta pe regretatul baschetbalist și pe fiica sa, Gianna, care a murit alături de alte șapte persoane într-un accident de elicopter în ianuarie 2020, potrivit AP.

”Suntem cu toții aici astăzi pentru a onora un om care reprezintă nu doar realizări sportive extraordinare, ci și valori atemporale care ne inspiră pe toți să ne străduim mai mult pentru a fi nu doar mai buni, ci și cei mai buni”, a declarat Kareem Abdul-Jabbar, pe locul doi în clasamentul celor mai buni baschetaliști ai tuturor timpurilor din NBA.

Ceremonia, difuzată în direct la televiziune, s-a desfăşurat în faţa unei imense mulţimi, între care proprietara echipei LA Lakers, Jeanie Buss, legendarul Kareem Abdul-Jabbar, Derek Fisher, fost coechipier al lui Kobe Bryant, fostul său antrenor Phil Jackson şi văduva Vanessa Bryant.

"Mă gândesc la Kobe mereu, iar el și Gigi îmi lipsesc atât de mult că nu poate fi exprimat în cuvinte", a spus Jeanie Buss. "Dar astăzi, sunt bucuroasă că în viitor, știu că fanii se vor aduna aici, la această statuie de lângă această clădire unde Kobe ne-a oferit atâtea amintiri (...) Pe măsură ce vom face acest lucru, vom motiva o nouă generație să adopte mentalitatea Mamba".

Cvintuplu campion al NBA şi de 18 ori selecţionat pentru All-Star Game, Kobe Bryant a murit la 41 de ani, alături de fiica sa Gianna (13 ani) şi de alte şapte persoane, într-un accident de elicopter petrecut pe 26 ianuarie 2020 în apropiere de la Los Angeles.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE