Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Familia lui Kobe Bryant vs. Los Angeles: Vanessa Bryant primește 29 de milioane de dolari și își retrage plângerea împotriva comitatului LA

Vanessa, văduva regretatului Kobe Bryant, a acceptat aproape 29 de milioane de dolari din partea comitatului Los Angeles. În schimb, va renunța la acuzația conform căreia chiar polițiștii de la Biroul șerifului și pompierii ar fi dat presei și nu numai imagini, după accidentul de elicopter în urma căruia și-a pierdut soțul și fiica, informează Reuters.

"Astăzi se concretizeză eforturile, lupta curajoasă a doamnei Bryant de a-i trage la răspundere pe cei care au dovedit un comportament grotesc", spune Luis Li, avocatul Vanessei Bryant. "A luptat pentru soțul ei, pentru fiica ei, dar și pentru toți cei din comunitate care și-au pierdut familiile și care au fost tratați cu aceeași lipsă de respect." - completează apărătorul familiei Bryant.

Conform lui Li, înțelegerea se ridică la 28,85 milioane de dolari. Include și cele 15 milioane de dolari pe care un tribunal federal le-a acordat Vanessei Bryant în august, în acest caz, după ce a constatat că pompierii și ajutoarele de șerif i-au încălcat intimitatea și i-au provocat traume.

Vanessa Bryant a dat în judecată comitatul Los Angeles, invocând încălcarea vieții private.

Ce s-a întâmplat cu baschetbalistul Kobe Bryant

Kobe Bryant, fiica sa Gianna și alte șapte persoane au murit într-un accident de elicopter petrecut în Calabasas, California, pe 26 ianuarie 2020. Kobe avea 41 de ani și este considerat unul dintre cei mai mari sportivi din istorie. De 18 ori All-Star, a câștigat cinci titluri NBA cu Los Angeles Lakers și a fost inclus în Hall of Fame, în 2020.

Mira Hashmall, un avocat care reprezintă comitatul în acest caz, a declarat pentru Los Angeles Times că înțelegerea a fost "corectă și rezonabilă", mai scriu jurnaliștii de la Reuters.

 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE