Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Despăgubiri pentru văduva lui Kobe Bryant, după publicarea pozelor de la accident. Câți bani va primi Vanessa Bryant

Văduva lui Kobe Bryant va primi despăgubiri de 16 milioane de dolari după ce fotografii cu trupul neînsuflețit al starului NBA și ale fiicelor lor, morți într-un accident de elicopter în 2020, au ajuns în spațiul public.

Polițiștii și pompierii au distribuit pozele făcute la locul tragediei. Vanessa Bryant a mărturisit cu ochii în lacrimi, în timpul procesului, că știrile despre existența acestor imagini i-au accentuat durerea.

Fotografiile au fost partajate în mare parte între angajații departamentelor șerifului și pompierilor din Los Angeles. De asemenea, imaginile au fost văzute și de apropiați ai celor care le-au realizat.

Cei nouă jurați au fost în unanimitate de acord cu Vanessa Bryant și cu avocații acesteia, că fotografiile i-au încălcat intimitatea și i-au provocat suferință emoțională.

Vanessa Bryant a mărturisit cu lacrimi în ochi în timpul procesului care s-a întins pe parcursul a 11 zile, că vestea fotografiilor care s-au răspândit în spațiul public i-a amplificat durerea.

"Trăiesc în fiecare zi cu teama de a apărea fotografiile pe social media", a mărturisit aceasta.

Juriul a deliberat timp de 4 ore și jumătate înainte de a da o decizie, chiar pe 24 august, zi dedicată comemorării lui Kobe Bryant.

Ziua de 24 august are o semnificație specială, deoarece reprezintă numerele sale de tricou – 8 și 24 –, fiind totodată a doua zi după cea de naștere. Kobe Bryant ar fi împlinit marți, 23 august, 44 de ani.

După pronunțarea verdictului, Vanessa Bryant a postat pe Instagram o fotografie în care apare alături de soțul și fiica sa.

"Totul pentru tine! Vă iubesc! DREPTATE pentru Kobe și Gigi!", scrie în descrierea imaginii.

Procurorii au susținut că fotografiile erau necesare pentru desfășurarea anchetei, însă au recunoscut că acestea nu ar fi trebuit să fie partajate. Totodată, ei au subliniat că imaginile nu au apărut niciodată în spațiul public și nici măcar nu au fost văzute de către reclamanți.

Luis Li, avocatul Vanessei Bryant, a declarat în fața juraților că fotografiile nu au făcut parte din investigație și că au fost simple "bârfe vizuale", distribuite dintr-o curiozitate macabră.

Kobe Bryant, fostul superstar al echipei Lakers, de cinci ori campion NBA și membru al Basketball Hall of Fame, călătorea împreună cu Gianna, una dintre fiicele sale, în vârstă de 13 ani, și ate șapte persoane spre un meci de baschet, atunci când elicopterul la bordul căruia se afla s-a prăbușit pe dealurile din Calabasas, la vest de Los Angeles, pe 26 ianuarie 2020.

Autoritățile au susținut că prăbușirea elicopterului s-a datorat unei erori de pilotaj.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE