Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Sabrina Ionescu scrie istorie în baschetul american: ”O performanță uimitoare”

Sabrina Ionescu, una dintre vedetele baschetului american de origine română, a stabilit un record greu de egalat la concursul All Star Game Woman NBA.

Reușita a fost salutată și de ambasadoarea Statelor Unite la București. ”O performanță uimitoare”, a scris pe Twitter Kathleen Kavalec.

Jucătoarea a reușit 25 de coșuri din cele 27 de aruncări, performanță fără precedent. Sabrina Ionescu a adunat astfel 37 de puncte din 40 posibile, record absolut.

Sabrina Ionescu, în vârstă de 25 de ani, s-a născut în California. În urmă cu doar trei ani, a fost desemnată de Associated Press cea mai bună jucătoare la nivel universitar.

În 2020 s-a alăturat echipei New York Liberty. Tatăl baschetbalistei a părăsit România în timpul Revoluţiei din 1989, fiind urmat de soția sa șase ani mai târziu. Cei doi au dublă cetățenie româno-americană.

Recordul anterior pentru un concurs de 3 puncte WNBA a fost deținut de Allie Quigley, care a atins 30 de puncte anul trecut. Americanca le câștigase pe ultimele două și are patru titluri în palmares, dar de data aceasta nu a putut participa. Probabil ar fi venit degeaba, pentru că Sabrina Ionescu a spulberat recordul său.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE